A7R05924_1440x961
Visitants a l'exposició de pessebres 'Invents i descobriments de la humanitat'. || Q. P.
06/02/2023 Cultura
9.000 visites a la 72a mostra pessebrista de Castellar

El Grup Pessebrista de Castellar tanca l’exposició ‘Invents i descobriments de la humanitat’ amb un increment del 25% d'espectadors respecte l'any passat

Marina Antúnez

Diumenge passat, 5 de febrer, el Grup Pessebrista de Castellar del Vallès va tancar la 72a exposició de pessebres dedicada als invents i descobriments de la humanitat. “Això suposa un increment del 20 - 25 % de visitants, respecte l’any passat”, explica Joan Juni, president del Grup Pessebrista de Castellar.

 

Les visites s’han repartit força, des que la mostra va obrir el passat 3 de desembre de 2022 fins que va tancar, el 5 de febrer de 2023. Les primeres setmanes, l’increment va ser del 30 % , però “és cert que no ens va afavorir que Nadal i Cap d’Any fossin en diumenge, perquè això volia dir que hi havia menys dies festius sense que fossin aquests dies, per venir amb les famílies”. En tot cas, les visites han estat majors respecte l’any anterior.

 

Un dels factors que pot haver influït en aquest increment de visitants ha estat, segons els pessebristes, el tema triat. “Ha provocat molta sorpresa, jo que passo moltes hores als pessebres quan és obert, m’he adonat que tothom ens felicitava”. En aquest sentit, la gent ha quedat positivament sorpresa, amb la necessitat d’acostar-se als pessebristes per felicitar-los. “Això és molt reconfortant, per totes les hores que tots hem passat allà fent els pessebres”, afegeix Juni.

 

Sobre la procedència dels visitants, ja fa uns anys que el públic no és exclusivament castellarenc, sinó al contrari. “Ja fa temps que ho tenim assumit, que venen autocars d’altres entitats i pobles”. En aquests moments, Juni afegeix que “la nostra exposició és la millor de Catalunya”. I això s’explica per diversos motius: per les grans dimensions del local, “que ens permeten fer uns diorames de grans dimensions”. D’altres entitats no tenen aquesta opció.

 

El grup de Castellar també ha tingut la sort d’anar creixent cada any, “i de tenir més dones a l’entitat que permeten diorames més diversos”. D’altra banda, també hi juguen a favor les actualitzacions que s’han fet a l’espai, com la incorporació de pantalles tàctils, vitrines de metacrilat, etc. “L’exposició té un aspecte de museu, i la gent queda sorpresa”.

 

Per a l’exposició de les festes de Nadal 2023, el Grup Pessebrista de Castellar ja ha decidit el tema, tot i que encara no es pot desvelar. “El que sí que podem dir és que farem alguna cosa per a commemorar els 800 anys del pessebrisme”. I és que enguany es commemora el 800 aniversari del primer pessebre de Sant Francesc d’Assís. Per aquest motiu, Barcelona serà la seu de la Biennal del Pessebre i es faran exposicions pessebristes de la Catedral i a l’església del Mar. El grup de Castellar s’adhereix a la commemoració. “Serà un any molt potent, a nivell pessebrístic”, afegeix Juni.

Comparteix
M'agrada
Comentaris