A7309900_1440x961
Des de la terrassa del Puig de la Creu es pot veure Castellar i part del Vallès Quim Pascual
16/09/2022 Cultura
20a Trobada de Tardor al Puig de la Creu

Els Amics del Puig de la Creu obren el recinte, diumenge 18

Marina Antúnez

Aquest diumenge, 18 de setembre, tindrà lloc la tradicional Trobada de Tardor al Puig de la Creu, que enguany arriba ja a la 20a edició.  Aquesta cita és un bon moment de retrobada per a les famílies, i es completa amb una altra cita, a la primavera següent.


La proposta és litúrgica i també lúdica, especialment pensada per gaudir d’un matí festiu i amb bones vistes de la població de Castellar del Vallès.


Els actes previstos s’iniciaran ben d’hora, a les 7.30 h, amb la litúrgia de les hores des de Montserrat. Serà a les 9 h quan s’obriran les portes del recinte del Puig de la Creu, fins a les 13.30 hores.


A les 9.05 h es farà el repic de la campana Santa Pau, ubicada al Puig. També a les 9.05 h s’iniciarà un macroescacs i s’obrirà l’exposició del projecte Entorns El Puig de la Creu.


A les 10 h, hi haurà sardanes amb la cobla convidada Ciutat de Granollers. A continuació, se servirà un esmorzar pa torrat i botifarra, per 5 €, i servei de begudes.


Durant el matí ofrena de llànties à la capella. A les 11 h és prevista la plantada de gegants. Més tard, a les 12 h, faran ballada. També a les 12 hores, els Castellers de Castellar Capgirats també han previst una actuació castellera. 
La ciutadania que participi en la Trobada de Tardor tindrà l’oportunitat de pujar a la torre i al terrat, i podrà accedir al pati del recinte.


A més de la Trobada de Tardor, l’ermita del Puig de la Creu  tornarà a obrir les portes el dia 9 d’octubre, amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, que enguany tornaran a ser organitzades pel Centre d’Estudis Castellar - Arxiu d’Història, amb la col·laboració dels Amics del Puig del Creu. Precisament, aquest Puig serà l’eix temàtic de la proposta.


En aquesta propera ocasió, es convidarà l’assistència a un itinerari matinal per gaudir, ja a l’ermita, d’una explicació històrica al pati, a càrrec dels historiadors Gemma Perich, Ester Planas, Llorenç Genescà i Josep Maria Masagué, i també s’oferirà un tast de vins amb context històric de vins de la zona del Parc de Sant Llorenç. Properament, s’ampliarà la informació i s’obriran inscripcions. 

 

Inscripcions cobertes per al sopar concert a les Nits al Puig+

Aquest dissabte, 17 de setembre, al vespre, a les 19.30 hores, és previst un concert i sopar al Puig de la Creu. Les inscripcions, ara per ara, ja estan tancades, ja que és un acte en què cal una mica de previsió. Aquesta és una proposta organitzada per Arima Experiències que es va haver d’ajornar, perquè era prevista per al juliol. Finalment, tindrà lloc aquest dissabte i anirà a càrrec del duet Rise, format pel Marçal i la Lex. Faran versions en acústic de temes coneguts d’Amy Winehouse, Blondie, Alanis Morissette, Guns N’Roses, Sopa de Cabra, Beatles, etc. Gràcies al concert i sopar, els assistents tindran la possibilitat de visitar el Puig de la Creu, un espai emblemàtic que sovint resta tancat al públic. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris