A7309900_1440x961
Des de la terrassa del Puig de la Creu es podia veure Castellar i part del Vallès Quim Pascual
17/09/2021 Cultura
19a Trobada al Puig de la Creu

Aquest diumenge, els Amics del Puig de la Creu celebren una matinal litúrgica

Marina Antúnez

Diumenge 19 tindrà lloc la 19a Trobada de Tardor al Puig de la Creu organitzada pels Amics del Puig de la Creu. En cas de pluja, l’acte quedaria suspès.

 

La proposta litúrgica s’iniciarà amb els Cants a Lloança a les 7.30 h, fent una connexió amb la pregària de laudes de l’Abadia de Montserrat, a l’interior de la capella.

 

A les 9.30 hores s’obriran les portes fins a les 13.30 hores perquè tothom qui ho vulgui pugui visitar el pati interior, visitar la capella romànica i accedir al terrat i al torreó. Les entrades seran esglaonades i regulades i l’ús de la mascareta serà obligatori per a tothom que accedeixi a l’interior.

 

S’oferirà un esmorzar a base de pa amb tomàquet i botifarra per un preu de cinc euros i també hi haurà servei de begudes.

 

Aquesta vegada, els visitants també podran parar atenció a una exposició que s’ha muntat per explicar el projecte Entorns el Puig de la Creu. Es presentarà a les 12 h a l’interior de la capella. Aquest projecte es concreta en un tancament perimetral de l’edifici, per garantir-ne la conservació, i també de l’habilitació d’un camí de circumval·lació accessible per a tothom.

 

A les 12.30 hores hi ha prevista una audició de sardanes amb Aires de Castellar del Vallès al pati interior de l’edifici, sense ballada. Les portes  del recinte es tancaran a les 13.30 hores. L’aforament serà lliure però limitat i regulat per seguir el protocol de les mesures anti-Covid.  

 

Santa Maria del Puig de la Creu és una església romànica del municipi de Castellar del Vallès inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Està situada molt a prop de Sentmenat, en la part més alta del puig del mateix nom, a 664 metres d’altitud.

 

És una església d’una sola nau, absis de pedra ben treballada i dues absidioles. La porta d’accés a l’església i el campanar de planta quadrada estan refets a partir del nivell de la teulada de l’església. L’església és dins d’un clos emmurallat i tancat.

 

Les obertures de l’edifici són una finestra a l’absis i dos ulls de bou als murs de llevant i de ponent, a més d’una petita obertura a l’absis nord. La porta d’accés, a la banda nord, és d’arc de mig punt. L’església està dedicada a la Mare de Déu dels Dolors.

Comparteix
M'agrada
Comentaris