E vyQnQWEAcoucd_950x634
La B-124 va quedar negada d'aigua per l'aiguat de la tarda de dilluns
21/09/2021 Actualitat
Xàfec intens que deixa 60 l/m2 a Castellar del Vallès

La tempesta de pluja i calamarsa de la tarda de dilluns va afectar la circulació a la B-124, que va quedar enfangada, amb grans acumulacions d'aigua. Els Bombers van rescatar vuit vehicles que van quedar atrapats a la calçada i al voral

R.G.

Tot i l'activació en fase de prealerta del pla INUNCAT per part de Protecció Civil des del cap de setmana passat, per la previsió de pluges intenses arreu de Catalanya, a molts els va sorprendre l'especial virulència del xàfec que dilluns passat va paralitzar Castellar del Vallès. Segons l'estació meteorològica de Cal Botafoc, al centre de la vila es van acumular fins a 60 l/m2, una quantitat que en altres zones del municipi, com per exemple Can Carner, va ser lleugerament superior. De fet, aquest dimarts ennuvolat i amenaçant, ha fet que el paraigua es quedi un dia més en la bossa d'alguns veïns i veïnes de Castellar, en aquesta tardor que ha irromput amb força després de l'últim cap de setmana de l'estiu.

 

Un cotxe ha sortit de la via durant l'episodi de pluja - AJUNTAMENT

Un dels cotxes que va quedar atrapat al voral de la B-124 - POLICIA LOCAL

 

Així, la setmana va començar amb un aiguat que va transformar la carretera B-124, que uneix Castellar i Sabadell, en un riu de fang que feia perillosa i pràcticament impossible la conducció. Passades les cinc de la tarda la situació va empitjorar per la cortina d'aigua que engreixava els basalts i l'acumulació de l'aigua als vorals de la carretera.

 

Els Bombers Voluntaris concreten que van rescatar vuit cotxes  que van quedar atrapats al voral o a la carretera, però sense cap persona ferida. Policia Local i Bombers Voluntaris de Castellar van treballar per restablir el trànsit i circulació en aquesta via principal. Primer, amb pas alternatiu mentre que Servei de Neteja Viària retirava l'aigua i el fang per obrir els dos carrils en un temps rècord, en poc més d'una hora, i els Bombers assistien els vehicles atrapats. "No es veia ni la carretera ni la mitjana ni els marges. Tot i la situació els cotxes no deixaven de circular i això va entorpir les tasques de neteja i de rescat", lamenta Cisco Altarriba, cap dels Bombers Voluntaris de Castellar. Altarriba detalla que durant la tarda van rebre tretze avisos i el parc va fer cinc serveis. "A banda del servei a la B-124, els avisos van ser per acumulació d'aigua en alguna llar i perquè els embornals s'alçaven per la intensitat de la pluja, però disminuïa tornaven al seu lloc", explica.

 

Mitjans com TV3 i Antena 3 van recollir les imatges impactants de l'aiguat de Castellar, que també va provocar  una allau de piulades, vídeos i fotografies a xarxes socials per immortalitzar l’episodi de pluja.

Comparteix
M'agrada
Comentaris