Butterfly Pole Dance és el primer estudi que ofereix a Castellar aquesta disciplina esportiva
És impossible veure-les flotar al voltant de la barra i no quedar embadalida. El pole dance (ball en barra giratòria) es pot aprendre i practicar a Castellar, des de fa tres setmanes gràcies al projecte que ha tirat endavant Clàudia Medrano. Una assignatura pendent, diu. “Jo em dedico a una altra cosa, però fa set anys que practico ‘pole dance’ i volia obrir una escola per compartir aquesta passió”. Aquest espai, que no fa ni un mes que s’ha inaugurat, es diu Butterfly Pole Dance Studio i està ubicat al carrer Jaume I. Butterfly (‘papallona’) és el nom d’una de les figures que es fan a la barra, però també té un significat especial per a la Clàudia. “És el que significa per a mi el meu avi, que va morir l’any passat, i amb qui havia parlat molt d’aquest projecte. Ara ho he aconseguit i l’hi dedico”.
És cert que l’origen d’aquesta pràctica eren els clubs nocturns, però amb els anys s’ha anat trencant aquest tabú, de fet, ja és considerat un esport, amb federacions oficials i competicions: “El ‘pole dance’ té molt d’art escènica, d’acrobàcies... però per a mi, que soc molt ‘canyera’, és un esport, una mena de fitnes que t’aporta salut i molta autoestima. Et vas posant petits objectius i els vas assolint i també superes molts complexos i vergonyes”.
I és que, segons explica la professora, qualsevol pot practicar pole dance. Dones i homes, grans i petits. “No tanco les portes a ningú. Depèn de la voluntat de cada persona. No és necessària tenir una base esportiva. He tingut alumnes que no havien practicat cap esport i en poques classes han avançat moltíssim”.
En aquests moments, Butterfly Pole Dance Studio ofereix classes d’iniciació, també d’un nivell més avançat, classes de flexibilitat, Exotic Pole, i Pole Sport Kids, per a edats entre els 13 i els 17 anys. “Estic molt feliç amb la rebuda. Molta gent ha vingut a provar, però sobretot estic contenta perquè s’ha consolidat la classe de petits, amb nens i nenes”.
Les classes són d’una hora i es comença amb escalfament, abdominals, flexions i s’acaba amb estiraments. “S’han de trencar els tabús sobre aquesta disciplina. No és només per a dones, ni és un ball sexualitzat, ni s’ha de vestir lleuger. Tampoc és perillós ni és només per a persones joves”, afirma la Clàudia, que convida a tothom a provar-ho.
Una disciplina a la qual cal apropar-se sense prejudicis.