acte contra homofòbia a l'esport_1440x961
Acte contra l'homofòbia a l'esport, dimecres passat amb autoritats municipals i representants de la UE Castellar i l'FS Castellar || A.S.A.
19/02/2021 Actualitat
UE Castellar i FS Castellar, contra l’homofòbia

Aquest divendres, 19 de febrer és el Dia Internacional contra la LGTBIQ+ fòbia en el Futbol

Cada 19 de febrer es commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol, una data que, a hores d’ara, malauradament s’ha de reivindicar per tal d’evitar la violència per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere, amb l’objectiu de garantir els drets de totes les persones a gaudir d’una pràctica esportiva lliure de qualsevol mena de discriminació.


En aquesta edició, els dos clubs de futbol de Castellar, han volgut escenificar la unió en aquesta causa, amb una foto simbòlica damunt la gespa del Joan Cortiella, on han estat presents els presidents de les dues entitats, Joan Homet (UE Castellar) i Francesc Gallardo (FS Castellar), amb l’alcalde de la vila, Ignasi Giménez, el regidor d’esports Nakor Bueno i el regidor de LGTBIQ+, Dani Pérez.


“Això no ha de ser una situació que pugui crear cap anormalitat. Per sort els nens i nenes que pugen ara, ho fan amb prou coneixement d’igualtat i de no generar cap mena de diferència i amb repulsió cap aquest tema” ha explicat el president del futbol sala, mentre que el regidor d’esports, que va ser futbolista professional, opina que “sempre hem de defendre actes com aquest. L’homofòbia no hauria d’existir. Només estimar-nos tots sense pensar a qui estima un, simplement que som persones. En el món del futbol, el tema de la sexualitat és tabú, com a exemple, en la meva carrera professional no sabria dir si vaig tenir cap company homosexual. Hem de reivindicar aquesta llibertat per evitar sofriments”. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris