7R 8204_617x412
Quim Torra en un acte a l'Auditori Miquel Pont Quim Pascual
28/09/2020 Actualitat
El Tribunal Suprem inhabilita el president Torra durant un any i mig

A Castellar, el CDR ha convocat una concentració de rebuig a les 20 h als Jardins del Palau Tolrà

Redacció

La sala segona del Tribunal Suprem espanyol ha confirmat la condemna del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per desobediència. Torra haurà de complir una inhabilitació d’un any i mig i pagar una multa de 30.000 euros per haver mantingut la pancarta en solidaritat amb els presos polítics i els exiliats, contra el requeriment de la Junta Electoral Central (JEC).

A la sentència, dictada per unanimitat, el Suprem assegura que el president Torra va desobeir de manera ‘contundent, reiterada, persistent i obstinada’ la JEC, i l’inhabilita per a l’exercici de càrrecs públics en l’àmbit local, autonòmic, estatal i europeu. El Suprem afirma que la JEC vetlla per la neutralitat de l’espai públic en període electoral, i constata que Torra va vulnerar el principi de neutralitat.

A partir d'ara, Junts x Cat i ERC, socis del govern de la Generalitat,  han d'activar els mecanismes que han pactat per fer front a la substitució del president Torra, que ha de desembocar en unes eleccions. El president Torra presidia la reunió del Comitè Executiu de la Crisi per la Covid-19 quan el Suprem ha fet públic el contingut de la sentència.

A Castellar, el CDR ha anunciat que es concentrarà a partir de les 20 h als jardins del Palau Tolrà per a protestar contra la sentència.

 

Reacció de Junts per Castellar: moció al Ple

La formació de Junts per Castellar ha reaccionat a primera hora de la tarda davant la inhabilitació efectiva de Torra i, a través d'un comunicat, ha assegurat que "la repressió contra Catalunya no té aturador i queda demostrat que tant se val qui mani a Espanya. Una vegada més, els tribunals corromputs d’un estat antidemocràtic decideixen, en nom dels catalans, qui ha de ser el nostre president, trepitjant la sobirania d’un Parlament sorgit de les urnes". "En cap cas acatem la decisió del Tribunal Suprem i rebutgem la convocatòria d’eleccions. En democràcia, el Parlament de Catalunya és qui posa i treu el President de la Generalitat, no un tribunal espanyol", diuen des de Junts per Catellar, formació que diu estar "al costat del President Torra i apostem per la unitat de l’independentisme per plantar cara a aquest nou atac contra les institucions democràtiques catalanes. I per això, hem presentat, d’urgència per al ple de demà, una moció de suport al President".

Comparteix
M'agrada
Comentaris