A7308463_1440x961
La terrassa del frankfurt ubicat a la plaça d’El Mirador el primer diumenge sense toc de queda  Quim Pascual
13/05/2021 Actualitat
Tornen els sopars fora de casa

Els restauradors locals es mostren il·lusionats per poder obrir fins les 23 h, però diuen que no recuperaran les pèrdues

Cristina Domene

Amb la finalització de l’estat d’alarma els bars i restaurants tenen l’opció d’ampliar els horaris i, a banda d’obrir ininterrompudament des de les 7.30 h, poden oferir sopars fins les 23 hores. Tot i que encara és d’hora per fer una valoració en profunditat, alguns restauradors castellarencs, que ja van obrir diumenge, el primer dia que estava permès, han compartit les primeres impressions d’aquesta nova etapa, molt esperada per tots ells. 


El president de Comerç Castellar i gestor dels establiments La Bruna, Mito Sushi i La Balena, Marc Górriz, assegura que necessitaven aquesta obertura: “Ja no es tracta de si estàs preparat, perquè sempre estàs preparat perquè vingui feina, això és indiscutible, però sobretot ja era una necessitat vital, necessitem recuperar tota la facturació que no tenim en els sopars. Al cap i a la fi part de la restauració és la beguda, i beguda no surt tanta quan la gent no sopa al restaurant, a domicili només 1 de cada 40 comandes et pot demanar beguda, i això és part de la facturació i part també d’uns proveïdors molt importants, que també estan molt ajustats”.


Des de La Bocateria de la plaça d’El Mirador, Karen Machado explica que diumenge es van agafar l’obertura com una festa i amb molta il·lusió. “Vam posar llumetes i va ser com una petita festa, prenent totes les mesures. Va anar molt bé. També va venir gent de Sabadell a veure’ns i la gent estava feliç, contenta i amb ganes. La prova de foc serà aquest divendres i el cap de setmana, que ja vindran gent dels voltants, perquè tenim clients de Sentmenat i dels Aire-Sols”. A banda d’il·lusió, la propietària del frankfurt assegura que també hi havia nervis perquè obrir d’un dia per l’altre suposa molts canvis. “Canviar personal, canviar la forma de treballar, la noia que atenia el telèfon ara ha d’estar fora, buscar gent d’un dia per l’altre... es passa malament, passes por perquè tot és d’un dia per l’altre, has d’atendre tothom i has de fer-ho bé”


Des del Bar Stewart, Cisco Martínez diu que el nou horari suposa un canvi d’organització: “Més compra, més comandes, però també rescatar els treballadors que teníem fora. És un any que hem passat molt malament i teníem moltes ganes de començar a treballar a la nit. Estem molt contents, a veure si no anem enrere”. Martínez diu que per molts sopars que ofereixin, serà impossible recuperar les pèrdues del darrer any. Machado hi està d’acord. I destaca que no només són pèrdues econòmiques: “També són pèrdues psicològiques  i emocionals, que són més importants. I econòmicament fa un any i mig que som al 50% perquè al frankfurt el que més es treballa és el sopar. Estàvem molt desesperats, penjàvem d’un fil, i ara és el moment de començar a remuntar; hem de ser valents, adaptar-nos una altra vegada i tirar endavant”.

 

El primer dia que la restauració va poder obrir fins les 23 hores, bars com l’Stewart ja van oferir sopars. No ho feien des del 20 de desembreEl primer dia que la restauració va poder obrir fins les 23 hores, bars com l’Stewart ja van oferir sopars. No ho feien des del 20 de desembre / Q. Pascual


Un altre dels aspectes que caldrà valorar a partir d’ara és si el servei de comandes a casa es manté o el fet de tenir l’opció d’anar a sopar al local farà que les comandes baixin. “Què passarà? Caurà? Es mantindrà? És una valoració que haurem de fer passat un temps, però que si, te l’haig de fer de diumenge, les comandes a domicili i les que es recollien al local es van mantenir i vam aconseguir sopars al restaurant, per tant el global de 24 hores és que hi ha hagut més clients”, diu Górriz.  


El president sosté que alguns negocis de Castellar han hagut de tancar a causa de la pandèmia, però també confia que alguns ja s’estan traspassat i molts tornaran a obrir. Respecte al futur, per tant, “és esperançador, no m’agraden els discursos derrotistes”.  


La restauració encara ha de mantenir algunes mesures. L’aforament a l’exterior pot ser del 100%, però a l’interior encara s’ha de mantenir al 30%. A les taules poden seure màxim grups de 4 persones o la bombolla de convivència i entre taula i taula s’ha de respectar la distància de seguretat de 2 metres.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris