Toc de queda FOTO_1440x961
Un jove castellarenc opina sobre l'aixecament de l'estat d'alarma el cap de setmana passat
10/05/2021 Actualitat
Els castellarencs miren amb prudència l’aixecament del toc de queda

Segons la policia local, el més destacable del primer cap de setmana de lliure moviment a les nits van ser dos ‘botellons’ al polígon la matinada de dissabte a diumenge

La nova realitat amb la desaparició de l’estat d’alarma i, per tant, la recuperació de la lliure circulació a les nits –el toc de queda començava a les 22 hores- va generar un cap de setmana mogut a Castellar del Vallès, però sense grans incidències. Segons la valoració del regidor de Seguretat Ciutadana de Castellar, Pepe Leiva, el cap de setmana de l’aixecament de l’estat d’alarma i la supressió del toc de queda ha estat a la vila “mogut però la sensació inicial era que podria haver estat més complicat”.

 

“El més destacable han estat dos botellons al polígons que no han estat molt massius però sí han provocat força brutícia”, explica el regidor, qui apunta que en algun moment es van poder concentrar uns 200 joves. En concret, les concentracions de joves es van produir la matinada de dissabte a diumenge al carrer Garrotxa, a la zona del polígon de la Bruguera gairebé fins a les cinc de la matinada. En aquestes situacions, la policia local informa els assistents que no són permeses aquestes aglomeracions –cal recordar que a causa de la pandèmia només es permeten trobades de fins a sis persones- "fent una tasca de tipus pedagògic", matisen des de la policia.

 

D’altra banda, la mobilitat en la franja de nit –inexistent durant mesos- ha implicat actuacions vinculades a “alguna petita topada de trànsit que fins ara no teníem perquè no es podia circular, hem tingut gent reunida xerrant en algunes places, algunes festes particulars o gent caminant en grup pels carrers”.

 

Prudència i alleugeriment entre els joves: "No em semblen bé els macrobotellons"

 

Amb alleugeriment, però també amb prudència, els castellarencs han aprofitat la relaxació de les restriccions per tornar a sopar a bars i restaurants i allargar fins més tard les trobades dels caps de setmana. Les noves mesures han estat celebrades, sobretot, entre els joves: "Quan es va treure el toc de queda, tenia pensat quedar amb els amics i estar tranquil en una plaça, recordar com era l'ambient de sortir de nit", explica la Clara, que pren alguna cosa amb els amics en una terrassa. "Estar amb uns amics asseguts tranquil·lament, fins a les 12 h o la 1 h d'un cap de setmana, li ve de gust a tothom. El que no em sembla bé són els macrobotellons, on s'ajunten moltes persones. És on de veritat pot haver-hi molts contagis", afegeix el Marc, de la mateixa colla. "Ens sentim més alliberats", sintetitza la Maria. 

 

El canvi no afecta tant, en general, a les persones grans. "No hem trobat tants canvis, al vespre no sortim", comenta el Domènech, qui celebra que el seu col·lectiu d'edat ja estigui vacunat. A Castellar, un 30% dels majors de 16 anys ja han rebut la primera dosi.  Sí que celebren que es reactivin moltes activitats per a gent gran que fins ara estaven paralitzades. "Hem començat el grup de cant dels avis", diu el Francisco, amb qui comparteix taula. 

 

Des del punt de vista econòmic, l'alleugeriment de les restriccions també s'interpreta positivament. "És millor no tenir toc de queda, activar l'economia, la restauració i el turisme. Però la gent d'ha de limitar, encara estem en pandèmia", exposa la Dolors, qui pren un cafè en el carrer de Sala Boadella.  

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris