Quesito_617x412
Resultat de les eleccions municipals 2019 a Castellar del Vallès
27/05/2019 Actualitat
Som de Castellar-PSC aconsegueix la tercera majoria absoluta

Ignasi Giménez millora els resultats de fa quatre anys i suma 6.053 vots (12 regidors). ERC passa de 4 a 5 regidors (2.771 vots), Junts x Cast manté els dos regidors de CiU (1.207), la CUP (752) i Ciutadans (731) entren al consistori amb un regidor cadascú

Redacció

Som de Castellar-PSC amb 6.053 vots, el 48,76% dels vots emesos, ha aconseguit la quarta victòria a les eleccions municipals, la tercera amb majoria absoluta i passa de tenir 11 regidors a tenir-ne 12. El seu cap de llista, Ignasi Giménez, explicava que “mai no havíem superat la barrera dels 6.000 vots i haver-ho assolit en aquestes eleccions ens enorgulleix” al mateix temps que ha admès que “és una alta responsabilitat la que ens atorguen els castellarencs i castellarenques per seguir governant”. En referència als 12 regidors que entraran al ple, Giménez ha apuntat que  es tracta de “persones molt noves i il·lusionades per treballar per Castellar” i ha definit el seu projecte com “solvent, que venim de lluny però que encara volem anar més lluny”.

 

 

La llista de Som de Castellar-PSC celebra el triomf per majoria absoluta a les municipals del 26-M. Q. Pascual

La llista de Som de Castellar-PSC celebra el triomf per majoria absoluta a les municipals del 26-M. Q. Pascual

 

En segona posició ha quedat ERC, que en aquests comicis ha obtingut un regidor més, però lluny del seu objectiu que era trencar la majoria i liderar el canvi. El seu cap de llista, Rafa Homet, ha admès que “no hem crescut ni el que esperàvem ni el que volíem” i que el mapa “des de la perspectiva republicana ha empitjorat”. Els republicans han obtingut 5 regidors, amb el 22,32% dels vots. Homet ha reconegut que “aspiràvem com a mínim al sisè regidor, de somriure pocs perquè no hem aconseguit el canvi i fer-ho des del punt de vista republicà”.

 

Junts x Castellar, que concorria per primera vegada a les eleccions municipals, ha sumat 1.307 vots, el 10,53% del total i ha aconseguit 2 regidors, la mateixa representació de la formació que és hereva, CiU. El seu alcaldable, Pau Castellví, ha assenyalat que “els resultats són bastant continuistes als de fa quatre anys” tot i que ha reconegut que no ha estat una campanya fàcil: “més del 50% de les nostres trameses no ha arribat a les cases, no és fàcil fer front al grup de l’alcalde i presentàvem una nova formació i no és tan sols canviar de nom, ens ha costat comunicar això”.  Junts x Catalunya ha guanyat, en canvi a les europees a Castellar amb el 29,08% dels vots i “estem satisfets perquè la gent en un moment que s’estan vulnerant drets civils ha respost amb fermesa”.

 

La CUP, també la primera vegada que es presentava, ha aconseguit un regidor amb el 6,06% dels vots i obté representació. La seva cap de llista, Marga Oncins, ha explicat que “hem pogut entrar, no estàvem ni fa un any a la política local i tenint en compte la força del PSC, hem pogut entrar” . Respecte a la victòria de Som de Castellar-PSC, Oncins ha manifestat que “el populisme guanya, a la gent li agrada el que vol sentir”. Frec a frec amb la CUP, amb només 21 vots menys, ha quedat Ciutadans que també entra a l’Ajuntament per primera vegada amb un regidor, el seu cap de llista, Matías de la Guardia, que afirmava que tenia una doble alegria: “Entrar a l’Ajuntament i que no hi hagi hagut un bloc independentista per governar l'Ajuntament”. De la Guardia admetia que “ens hagués agradat tenir algun regidor més però el principal és que hem pogut entrar”.

 

En Comú Podem Castellar només ha aconseguit 438 vots i no ha entrat a l’Ajuntament. El seu cap de llista, Humberto Carrero, ha reconegut que “hem estat treballant sempre a contracorrent i el nostre treball no s’ha vist”.

 

El PP només ha obtingut el 2,13% dels vots i el seu cap de llista, Agustí Bernad, ha indicat que “és el que ha volgut la gent amb els seus vots” i ha explicat que “com a força política responsable, anirem fent propostes, des del fora del ple”.

 

ELECCIONS EUROPEES

D'altra banda, a Castellar Junts x Catalunya ha estat la força guanyadora amb el 29,08% dels vots. ERC ha quedat segona amb el 24,92% dels vots, el PSC tercera amb el 23,61%.  Cs  ha quedat quarta amb el 7,35%, seguida de CEC-Podem amb el 7,13%  i el PP amb el 3,13% .

 

grafic europees Llegenda. Verd JxCat; Groc ERC; Vermell PSC; Taronja C’s; Lila Podemos; Blau PP.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris