04  simulacre_617x412
La trobada entre tècnics municipals, ADF, bombers voluntaris i policia. || CEDIDA
13/12/2019 Actualitat
Simulacre d’activació d’emergències per temporal de neu

La reunió del CECOPAL també va servir per donar a conèixer la plataforma SITMUN de la Diputació de Barcelona

Redacció

El Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL) va reunir-se la setmana passada per dur a terme un simulacre d’activació d’emergències per afectació de nevades intenses amb acumulació de neu de fins a 40 centímetres.


Durant aquesta trobada, que va aplegar representants polítics, tècnics de protecció civil i de diverses àrees municipals i els comandaments de policia local, Bombers Voluntaris i ADF, es van tractar aspectes vinculats a un hipotètic temporal de neu, com ara el rescat de persones atrapades a les carreteres, l’acolliment de persones atrapades, l’obertura de carreteres i vies principals afectades per la neu i caiguda d’arbrat, la neteja de carrers i escampada de sal, el tall de subministraments i diferent tipus d’emergències.


La reunió també va servir per donar a conèixer la plataforma Sistema d’Informació Territorial Municipal (SITMUN) de la Diputació de Barcelona, que inclou la cartografia digital de tots aquells elements inclosos en el Document únic de protecció civil (DUPROCIM), actualitzat recentment.


Des de fa dos anys, aquest text engloba els diferents tipus d’emergències que poden afectar el municipi: incendis forestals, inundacions, nevades, ventades, concentracions de persones, riscos especials i químics, transport de mercaderies perilloses, risc sísmic, risc radiològic i pandèmies.


L’objectiu del DUPROCIM és prevenir i controlar tots aquests riscos sobre les persones i béns i donar una resposta adequada a les possibles situacions d’emergència, garantint la integració de les actuacions que es facin dins el sistema autonòmic de protecció civil. Podeu consultar el document a la pàgina web municipal, a www.castellarvalles.cat/duprocim.

Comparteix
M'agrada
Comentaris