WhatsApp Image 2021 07 21 at 16.33.36_1440x961
Un dels punts wifi instal·lats a la plaça Catalunya. || AJUNTAMENT
21/07/2021 Actualitat
Setze punts wifi de franc d’alta velocitat

La xarxa, que substituirà la que es va crear el 2007, ha tingut una subvenció de 15.000 euros de la UE

Jordi Rius

L’Ajuntament de Castellar del Vallès posarà en marxa la setmana que ve un total de 16 punts gratuïts de connexió a Internet d’alta velocitat en el marc de la iniciativa europea WiFi4EU. 


La nova xarxa wifi, que substitueix l’anterior Wi-Fi Castellar creada l’any 2007, s’ha pogut dur a terme gràcies a una subvenció de 15.000 euros concedida per la Unió Europea. Així, Castellar és un dels 3.400 municipis europeus escollits per impulsar aquest projecte, que té per objectiu que qualsevol ciutadà pugui connectar-se a internet en tot el territori europeu sense haver de donar credencials cada vegada. La nova xarxa “tindrà més velocitat, les línies han anat canviant i les antenes que s’han anat posant són molt més potents”, assegura la regidora d’Organització, Anna Màrmol.


Inicialment, i de forma progressiva, aniran entrant en funcionament 5 punts wifi en espais exteriors i 11 punts més en equipaments municipals, i més endavant es valorarà la possibilitat d’ampliar la xarxa. Als espais exteriors, els punts de connexió seran les places de Catalunya, Fàbrica Nova, El Mirador i Major a més dels jardins del Palau Tolrà. Pel que fa als  punts de connexió en equipaments i serveis hi ha El Mirador, el Mercat Municipal, la Biblioteca Municipal Antoni Tort, l’Escola Municipal d’Adults, l’Escola Municipal de Música Torre Balada, l’espai esportiu de l’Espai Tolrà, l’Espai Jove, el Casal Catalunya, el Centre de Serveis, el Palau Tolrà i les oficines de l’Espai Tolrà. De fet, són els mateixos punts que hi ha actualment “però alguns punts tindran modificacions internes”, assegura Màrmol.  La xarxa funcionarà a la llarga a Castellar amb un total de 23 antenes noves (7 d’exteriors i 16 d’interiors) i ) i 13 més de preexistents que s’han reaprofitat. Si bé Castellar no estarà del tot cobert, com a mínim aquests 16 punts de connexió “permetran cobrir els espais de més utilització i permetrà a la ciutadania fer tràmits des del seu telèfon mòbil en la majoria de serveis i equipaments  municipals”.


Per accedir a la nova wifi municipal, caldrà apropar-se a un dels punts de cobertura, connectar el dispositiu a la xarxa WiFi4EU i acceptar les condicions d’ús. “Ara l’únic que s’haurà de fer és, quan estiguis més a prop d’alguna de les antenes wifi i la detectis, ja estaràs connectat i podràs navegar”


De moment, aquesta setmana ja s’han començat a fer proves de connexió des de la plaça Catalunya  i , amb tota probabilitat, la nova xarxa estarà pràcticament en marxa als espais exteriors. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris