vacunació_800x534
El grup d’alumnes del pòdcasts de les vacunes en un moment de la gravació / C. D. 
13/05/2022 Actualitat
Servei comunitari a Ràdio Castellar

Una vintena d’alumnes de l’INS Castellar passen per l’emissora municipal

Cristina Domene

Alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Castellar han passat per Ràdio Castellar per portar a terme el seu servei comunitari. Després de dues jornades en què professionals de l’emissora municipal van passar per l’institut per parlar sobre els mitjans de comunicació, la ràdio i, concretament, els pòdcasts, els 22 alumnes participants van formar grups i van escollir temàtica per crear els seus propis pòdcasts.


De les diferents propostes que van sorgir d’una pluja d’idees, els joves van decidir tractar assumptes d’actualitat i relacionats amb la vila: els temes escollits han estat l’oci per a joves a Castellar, la vacunació per Covid-19, les criptomonedes i la pobresa a Castellar. Una vegada els alumnes van desenvolupar els  temes –buscant informació relacionada, realitzant entrevistes i creant el guió– van passar pels estudis de Ràdio Castellar per enregistrar els programes. A l’emissora van conèixer les dinàmiques de gravació, per exemple com comunicar-se amb el tècnic o com fer una bona locució. 


En el pòdcast dedicat a l’oci del jovent a Castellar es pot escoltar una entrevista al regidor de Cicles de Vida, Dani Pérez; al programa dedicat a les criptomonedes, els alumnes van decidir preguntar sobre aquesta temàtica al carrer i fer una tertúlia posterior tractant qüestions com, per exemple, l’ètica, i al dedicat a la Covid les alumnes van optar per enregistrar els testimonis de pares i mares sobre la vacunació. Els pòdcasts enregistrats es poden escoltar i recuperar al canal de Spotify de Ràdio Castellar.


El servei comunitari té per objectiu promoure que els alumnes de secundària experimentin i protagonitzin activitats de compromís cívic alhora que aprenen l’exercici actiu de la ciutadania i posen en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. El programa es du a terme mitjançant la metodologia d’aprenentatge servei, que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte i permet que els participants es formin treballant sobre necessitats reals del seu entorn amb l’objectiu de millorar-lo. La dedicació horària al desenvolupament del servei comunitari és de 20 hores, amb un mínim de 10 de servei actiu a la comunitat, tot i que amb la pandèmia el projecte s’ha hagut d’adaptar.

 

Aquí podeu recuperar els quatre podcasts: 

 

Pòdcast sobre vacunació per la Covid-19

 

 

El grup d’alumnes del pòdcasts de les vacunes en un moment de la gravació / C. D.

 

 

Pòdcast sobre criptomonedes

 

 

Els alumnes de l'Institut Castellar gravant el pòdcast sobre criptomonedes / C. D.

 

 

Pòdcast sobre oci per a joves a Castellar

 

Una part del grup del pòdcast d'Oci per a joves als estudis de Ràdio Castellar / C. D.

 

 

Pòdcast sobre la pobresa

 

Una part dels alumnes gravant a l’estudi 1 de l’emissora municipal / C. D.

Comparteix
M'agrada
Comentaris