fotogrupserveicomunitari_617x412
Foto de família dels protagonistes dels serveis comunitaris del curs 18-19. Foto: Q. Pascual
10/06/2019 Actualitat
Servei comunitari: creant ciutadania

Els alumnes de 3r d’ESO del col·legi El Casal i de  l’escola FEDAC Castellar han col·laborat amb les entitats Suport Castellar, Càritas Castellar i amb l’Obra Social Benèfica

Cristina Domene

Per quart any consecutiu, Castellar ha celebrat l’acte de reconeixement als alumnes que han realitzat el Servei Comunitari  del Col·legi El Casal i FEDAC Castellar La Immaculada. La sala d’actes d’El mirador es va omplir d’alumnes participants i professors, però també d’algunes altres persones que han participat en aquesta iniciativa, com usuaris i usuàries de l’Obra Social Benèfica i de Suport Castellar.

 

El Servei Comunitari és una acció que vol promoure que els alumnes de secundària experimentin i protagonitzin activitats de compromís cívic, aprenguin en l'exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. Fins ara, el projecte era optatiu, els Serveis Educatius  van deixar de marge 5 anys abans no es posés en marxa a tots els centres de secundària, però a partir de l’any vinent aquest servei comunitari serà obligatori.

 

Dos centres de Castellar es van avançar però, i tant El Casal com l’escola FEDAC Castellar el van posar en marxa des d’un bon començament. Aquesta ha estat la 4 edició i ja compten amb un alt grau d’expertesa.

 

 

La cloenda va comptar també amb representants de Suport Castellar. Q. Pascual

La cloenda va comptar també amb representants de Suport Castellar. Q. Pascual

 

Els alumnes de 3r d’ESO del col·legi El Casal  han desenvolupat la seva activitat a les entitats Suport Castellar i a Càritas Castellar. “Ens van plantejar fer el servei amb persones amb malaltia mental. Estàvem nerviosos, perquè mai ho havíem experimentat, i amb ganes de saber com funcionava. A la primera visita que vam fer, ja ens van explicar les seves experiències, algunes van ser molt impactants. Ens van tocar molt el cor i aquest contacte ens ha ajudat a trencar l’estigma. Hem conegut persones increïbles”, manifestava l’alumne de tercer d’ESO d’El Casal, Judit Sánchez, qui ha participat amb Suport Castellar.  

 

Els alumnes de 3r de l’ESO de  l’escola FEDAC Castellar han col·laborat amb  l’Obra Social Benèfica. “És una experiència que no tothom pot fer. És molt gratificant veure com els avis es posen contents quan els anem a veure, compartim amb ells, fem activitats i ens poden explicar la seva història de vida als joves”, assegura la Natàlia Soler, alumnes de La Immaculada.

 

 

L'Obra Social Benèfica és una de les entitats que participa als Serveis Comunitaris. Q. Pascual

Un grup de persones de l'OSB van ser presents a la cloenda del Servei Comunitari. Q.P.

 

La proposta ha tingut molt bona acollida entre les entitats participants. Suport Castellar, per exemple, ja fa 4 anys que hi participa. “Cada any els alumnes s’impliquen més. Els alumnes participen moltíssim de les activitats que se’ls hi proposa i crec que hi gaudeixen”.  Per als usuaris de Suport Castellar significa establir noves relacions, “crear amistats entre generacions diferents i  aquesta transversalitat els hi ajuda molt”, afirma Cristina Torras, presidenta de Suport Castellar.

 

Durant l’acte de presentació alguns alumnes van explicar l’experiència i també, cada escola, va projectar un vídeo, realitzat pels alumnes, com a mostra del projecte.

 

“És una manera de poder formar ciutadans, que els nostres joves coneguin millor el poble, coneguin projectes diferents, puguin aprendre també fora de les aules, coneixent persones, iniciatives i formar-ne part. Crec que sortim beneficiats com a municipi”, va assegurar  l’alcalde de la vila, Ignasi Giménez.

 

Per acabar l’acte, i just després del lliurament de diplomes, al vestíbul es va fer una actuació per part d’alguns alumnes de l’escola El Casal amb usuaris de l’entitat Suport Castellar que han dut a terme el servei comunitari en l’activitat de swing.

Comparteix
M'agrada
Comentaris