sele inscastellar_1440x961
L'alumnat de l'Institut Castellar, a l'Autònoma, abans d'iniciar el primer dia de Selectivitat / Cedida
07/06/2023 Actualitat
Selectivitat amb regust, encara, a pandèmia

Un total de 114 alumnes dels dos instituts de Castellar comencen avui les PAU a la UAB

Cristina Domene

Avui és el primer dia de selectivitat, unes proves que s’allargaran fins divendres i que faran 114 alumnes de batxillerat dels dos instituts de Castellar. En la primera jornada, els estudiants s’han d’enfrontar als exàmens de Llengua Castellana i Literatura, Llengua Estrangera i, a la tarda, una de les següents opcions: Anàlisi Musical, Ciències de la Terra i de Medi Ambient, Cultura Audiovisual, Física o Geografia.

 

Els 50 alumnes que s’han presentat a les PAU de l’Institut Puig de la Creu estan fent els exàmens a la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els 64 alumnes de l’Institut Castellar els estan realitzant a la Facultat d’Educació, també de la UAB.

 

En l’edició de 2023 s’han mantingut encara les modificacions adoptades en les convocatòries 2020, 2021 i 2022 amb motiu de la COVID-19, amb més flexibilitat en les opcions.

 

A banda dels habituals nervis, els alumnes, segons considera el director de l’Institut Castellar, Marc Busquets, estan ben preparats. “Des que van acabar l’avaluació, els alumnes que ho han volgut han vingut a classe a fer repàs. I a més, han fet alguna sortida per veure in situ algunes coses que les hi podien sortir als exàmens, com una visita al museu d’història”.

 

A l’Institut Puig de la Creu també tenen estratègies perquè els alumnes vagin ben preparats als exàmens.  “Durant el curs simulem el format de la selectivitat. Aturem les classes quatre dies –dijous, divendres, dilluns i dimarts- i els alumnes fan els exàmens seguint el format de les PAU, amb proves continuades aturant una estona entre examen i examen. Ens diuen que els hi va genial conèixer aquest mètode”, assegura Xavi Martín, director del centre.

 

L'alumnat de l'Institut Puig de la Creu, a la UAB, abans d'iniciar el primer dia de Selectivitat / Cedida

L'alumnat de l'Institut Puig de la Creu, a la UAB, abans d'iniciar el primer dia de Selectivitat / Cedida

 

D’altra banda, el decret que regula la nova selectivitat, que s’havia de començar a aplicar a partir del 2024, ha quedat paralitzat davant la convocatòria d’eleccions anticipades. “L’objectiu era començar a a aplicar els canvis l’any vinent i fins al 2028, per fer uns exàmens més competencials, on els alumnes hagin d’aplicar més el sentit crític”, detalla Martín.

 

Els alumnes podran consultar les notes de les PAU abans de Sant Joan, dijous 22 de juny.

Comparteix
M'agrada
Comentaris