infoparticipa_950x634
La regidora de Responsabilitat Social, Carol Gómez, recull el segell Infoparticipa 2020 / Cedida
12/05/2021 Actualitat
Segell Infoparticipa per 8è any consecutiu

L’Ajuntament de Castellar obté el segell de la UAB que reconeix la qualitat de la comunicació pública local

Cristina Domene

L’Ajuntament de Castellar ha rebut el segell infoparticipa 2020 a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, una certificació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els reconeixements es van lliurar dilluns a la tarda a la mateixa universitat, en un acte presencial, però amb aforament reduït. “Castellar del Vallès és un dels 39 municipis que han assolit el 100% dels indicadors establerts en aquest segell Infoparticipa, que és una certificació de la UAB i aquest és el 8è any consecutiu que l’ajuntament assoleix el segell, i a més, en els darrers 4 anys, amb el 100% dels indicadors establerts per ells”, explica la regidora de Responsabilitat Social, Carol Gómez, que va ser present a l’acte.


El web de l’Ajuntament compleix els 52 d’indicadors de transparència avaluats pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), partint de la Llei de Transparència.


 Ja són molts anys que l’Ajuntament de Castellar rep aquesta distinció per tenir una pàgina web municipal transparent i amigable. Gómez detalla què aquesta menció destaca la feina que hi ha en el dia a dia “per intentar que la pàgina web municipal sigui el màxim d’entenedora des del punt de vista del ciutadà. De la part que interessa a un ciutadà del municipi, de la informació que vol buscar, constatar que sigui fàcil de trobar, màxim a tres clics, que sigui entenedora, comprensible. Fàcil, tant d’entendre com d’accés”.   


Tot i que la web de l’Ajuntament acompleix tots els paràmetres sol·licitats, sempre hi ha un marge de millora. “Tot i que tinguem el 100% dels indicadors,  sempre hi ha marge de millora. De fet, ells han fet el retorn i t’adones que hi ha coses que es poden treballar perquè siguin encara més fàcil d’accedir o més entenedor”.  Castellar és un dels sis municipis del Vallès Occidental que ha aconseguit el compliment de tots els indicadors, juntament amb Sabadell, Terrassa, Rubí, Sant Quirze del Vallès i Viladecavalls.


El portal web de l’Ajuntament rep anualment més de 403.000 visites. Segons dades facilitades per Google Analytics, el número de visitants únics absoluts del portal supera els 15.000 mensuals. 


Els indicadors del Mapa Infoparticip@ es poden consultar a l’apartat de Transparència de www.castellarvalles.cat i al portal de transparència transparencia.castellarvalles.cat, mentre que el percentatge de compliment d’aquests es pot comprovar al Mapa Infoparticipa desenvolupat pel LPCCCP: http://mapainfoparticipa.com/index/mapa/


D’altra banda, l’Ajuntament de Castellar del Vallès és un dels 76 ens locals catalans que l’any passat van destacar per la seva tasca en transformació digital. Així ho ha indicat el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) en la concessió de la 6a edició dels Reconeixements Administració Oberta.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris