12/05/2021 Actualitat
Castellar, present al Banc de Bones pràctiques

Dos nous projectes de l’Ajuntament s’afegeixen al Banc de Bones Pràctiques dels governs locals de Catalunya

El Banc de Bones Pràctiques dels governs Locals de Catalunya (BPP) ha seleccionat aquest mes d’abril dos nous projectes de l’Ajuntament de Castellar del Vallès per incloure’ls al seu catàleg d’experiències innovadores i de qualitat que poden servir de referència per a d’altres ajuntament o entitats locals.


D’una banda, el projecte “Activitats d’Estiu 2020. Un Estiu Enriquit” s’ha inclòs en l’apartat de bones pràctiques en l’àmbit de la infància. Entre d’altres aspectes, al catàleg es destaca que aquest projecte ha desenvolupat una oferta àmplia d’activitats de lleure educatiu per a infants i adolescents de 3 a 18 anys adaptades a les circumstàncies i mesures sanitàries extraordinàries de la pandèmia, i que s’ha garantit la inclusió de tothom i la diversitat d’activitats, després que s’hagin doblat el nombre de places de 2019 i que l’Ajuntament hi hagi destinat una dotació pressupostària extraordinària.


D’altra banda, l’apartat de pràctiques significatives del BBP ha inclòs el projecte “Banys de Bosc”, unes caminades i estades al bosc amb efecte terapèutic i guaridor que incentiven la connexió conscient amb un mateix, amb l’altre i amb l’entorn. Aquesta teràpia, que s’inclou en el programa de Prescripció Social, es va aplicar a dos grups de vuit persones en nou sessions d’una hora i mitja cadascuna. Es resultats al final de les sessions indiquen que les persones participants se senten més tranquil·les, amb més energia i millor amb si mateixes.  
A nivell global, el catàleg compta amb vuit altres iniciatives de l’Ajuntament de Castellar del Vallès com Periodisme Jove o Moments en família, entre d’altres.

Comparteix
M'agrada
Comentaris