rogerferriol_617x412
Roger Ferriol (número 6 per la CUP) a l'entrevista de Ràdio Castellar
13/05/2019 Actualitat
Roger Ferriol (CUP): “La nostra prioritat és trencar aquest règim de majoria absoluta”

Entrevista a Roger Ferriol, número 6 a la llista de la CUP, formació que s'estrena en les eleccions municipals del 26-M

Redacció

Roger Ferriol, número 6 a la llista del CUP per aquestes eleccions municipals, ha estat el protagonista les entrevistes que L'Actual.cat i Ràdio Castellar dediquen a totes les forces que es presenten als comicis del 26 de maig. Podeu escoltar l'entrevista íntegra aquí sota.

 

 

· Quines expectatives té per al 26M?

Les expectatives era presentar-nos. Per nosaltres, ja és una victòria. Hem aconseguit formar un grup cohesionat, que ha anat creixent i ha anat fent propostes.

 

· Us considereu continuïstes de la tasca feta per Decidim Castellar?

Entenem la tasca feta per ells des de l’assemblearisme i el municipalisme. Nosaltres hem vingut a portar la marca CUP a  aquí. Potser el que ha passat a Decidim és que al ser una candidatura exclusivament municipalista de Castellar costa molt la renovació i la tasca institucional crema molt a  la gent. La CUP ha de poder recuperar aquest relleu perquè la gent de Castellar ha de tenir aquesta alternativa i poder-la tirar endavant.

 

· Què aportarà la CUP si entra al consistori?

Tenim clar que tenim uns eixos principals que hem de defensar. Estem parlant d’implementar al màxim les polítiques d’igualtat, feminisme, LGTBIQ+, ecologisme, territori, mobilitat i participació.

 

· Quina és la prioritat del pròxim mandat?

La nostra prioritat absoluta és trencar d’una vegada per totes aquest règim de majoria absoluta que passa per davant de tot i que és una mena de cultura instaurada a Castellar des de fa molts anys. Som un partit radical perquè provenim de les arrels i volem canviar-ho tot.

 

· Com pot millorar la mobilitat?

Entenem la mobilitat des d’un punt de vista transversal. Castellar necessita un equilibri ecològic amb l’entorn. Apostem clarament pel transport públic, la mobilitat activa, fer un disseny inclusiu als carrers. Estem en contra del Quart Cinturó i apostem pel ferrocarril.

 

· Una solució al problema de l’habitatge?

Defensem el dret a un habitatge digne, forçar els propietaris que tenen un habitatge buit per poder-los incloure al mercat. Volem obrir uns debats participatius i que siguin vinculants.

 

· Quins equipaments fan falta a Castellar?

Nosaltres no prometem una piscina. Una infraestructura d’aquest tipus s’hauria de fer des d’un debat sincer i tranquil sobre la millor opció. Entenem que falta una piscina però nosaltres no vindrem amb un projecte perquè tu me’l votis.

 

· Destaqui tres propostes cabdals dels seu programa

A nivell de polítiques d’igualtat, parlaríem d’un punt lila permanent. També valdria la pena revitalitzar els consells municipals existents perquè, a més de participatius, siguin vinculants. També voldríem recuperar sobiranies a través de serveis públics que estan en mans d’empreses que no deixen de ser filials dels mateixos de sempre. Començaríem per la gestió de l’aigua. Sorea acaba la concessió el 2025. Després ja parlarem de la gestió de residus, el tanatori...

Comparteix
M'agrada
Comentaris