El restaurant Garbí de Castellar és un dels membres del col·lectiu
Els nou restaurants del col·lectiu Cuina Vallès -entre els quals hi ha el castellarenc Garbí- dediquen les pròximes jornades gastronòmiques a les favetes, unes lleguminoses molt saboroses i plenes de nutrients, vitamines, minerals i propietats beneficioses per a la salut. Les faves i les favetes tenen molta aigua, poques calories -només 110 per 100 grams-, un 20% d'hidrats de carboni, un 8% de proteInes i un contingut del 5,4 % de fibra.
El col·lectiu, nascut a l’empara del Consell Comarcal, promociona, a través d’aules de cuina o l’assistència a fires internacionals de turisme, el seu receptari, el qual ret homenatge a la mongeta del ganxet, el llegum conreat des d’antic al Vallès Occidental, avui considerat un dels millors productes agroalimentaris de Catalunya.
Gran part dels plats característics d’aquest col·lectiu se centren en aquest producte, que es cuina de maneres diverses, més avantguardistes o més tradicionals, com a plat únic o potenciant un peix o una carn. A més del restaurant Garbí, formen part del col·lectiu els restaurants Can Feu, Can Vinyers, El Cel de les Oques, Garbí, Tast & Gust, Can Piqué. Lossum, LaTaverna Guilà i Restaurant Les Pedritxes.