D'esquerra a dreta: Sánchez, fent una vorera; Valero, servint un esmorzar, i Giménez, revisant un motor / C. D.
D'esquerra a dreta: Sánchez, fent una vorera; Valero, servint un esmorzar, i Giménez, revisant un motor / C. D. 
01/08/2019 Actualitat
Repunt de feina amb les vacances

Quan arriba l’estiu hi ha oficis i feines que s’intensifiquen. És el cas de les obres, l’hosteleria i els tallers mecànics

Cristina Domene

 

Óscar Sánchez. Encarregat d’obres

“Estem fent millores a les voreres del carrer Barcelona, canviant el bordó i millorant el paviment des de fa una setmana i uns dies. L’estiu és una època en què es causa menys molèsties al veïnat i solen haver més obres, molts municipis aprofiten per fer millores en període de vacances.”
“Treballar a l’estiu, amb la calor, ho portem de la millor manera que podem. Ens hidratem molt, quan podem fem descansos a l’ombra. Les feines s’han de fer tant a l’hivern com a l’estiu, el problema és quan hi ha temperatures molt elevades, com aquests dies. Procurem donar una mica més de marge als treballadors, reduïm el ritme de treball, bevem més aigua... Amb els temps, el cos s’aclimata una mica més, tant al fred com a la calor, però ho passem malament, no portem termòmetre per no ser-ne conscients i mirar-lo tota l’estona. Els dies abans de Sant Joan, que va haver-hi una onada de calor, una tarda que vam decidir plegar. Van ser unes hores ‘perdudes’, però som persones i s’ha de prioritzar.”

 

Maria del Carmen Valero. Propietària de La Jijonenca

“A banda dels esmorzars i berenars, som gelateria, per això ara és la nostra època forta. Quan arriba la calor, la gent surt més, li agrada més passejar i ve de gust alguna cosa fresca. No només són els gelats, també oferim d’elaboració pròpia l’orxata, els granissats... Sempre tenim molta feina. La nostra terrassa s’omple molt, i el menjador també, però els dies que més clients tenim són els dissabtes al matí, pel mercat, perquè la gent va a comprar, també estan de relax... i els divendres a la tarda-nit.” 
“Som cinc persones treballant. Una d’elles l’hem contractada només per fer reforç d’estiu. Després de set anys, ja sabem com fer els torns i posar més personal en els pics de feina. El que és complicat és trobar personal, nosaltres tenim un personal súper bo, que ja fa temps que està amb nosaltres.” 
“El més difícil de treballar a l’estiu és que tothom fa festa i vacances, i tu, no. És el que s’ha de saber gestionar. Saps que no pots fer les vacances quan toquen, que els viatges els has de fer al novembre i que només tens un dia de festa a la setmana. El dimecres, quan tanquem, intentem fer el que no podem fer el cap de setmana. Sortir, desconnectar i estar amb la família.”

 

 

Albert Giménez. Mecànic del Taller Siscu Mecànic

“Quan arriba l’època de la calor, hi ha un augment de feina en el taller, sobretot els mesos de maig, juny i juliol. El motiu és perquè la gent vol marxar de vacances amb el cotxe a punt. 
El que més es demana es fer una revisió, canviar les rodes, passar les ITV i carregar els aires condicionats. La nostra recomanació és que, si han de fer trajectes llargs amb el vehicle o si les vacances són una ruta amb el cotxe, facin aquesta posada a punt. Si volen marxar tranquils i conduir amb seguretat és la millor opció.”
“El fet de tenir més feina ho portem bé, és bo per al negoci, però hi ha dies de tot. Hi ha jornades que no donem a l’abast i a hores d’ara ja pensem en les vacances, nosaltres tanquem a l’agost. Per això, la gent que vulgui revisar el cotxe no s’ha d’esperar fins l’últim moment. Nosaltres intentem donar cita a tothom, i ara que només obrim al matí, a la tarda tanquem però estem dins treballant, traient feina. No volem deixar ningú sense el cotxe a punt. I , per cert, a la carretera, precaució!”

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris