La imatge dels encausats en el nou judici, a la dreta, Corominas
La imatge dels encausats en el nou judici, a la dreta, Corominas
15/03/2023 Actualitat
Repeteixen el judici contra la mesa del Parlament de l'1-O

Un dels encausats és l’exalcalde de Castellar Lluis Maria Corominas com a vicepresident de la Mesa durant el setembre de 2017

Des de dimarts s’està repetint el judici  a Lluís Maria Corominas -que va ser alcalde de Castellar entre 1993 i 2004- i als altres tres membres de la Mesa del Parlament. L’octubre del 2020, el castellarenc va ser condemnat pel Tribunal Superior de  Justícia de Catalunya (TSJC) juntament amb Anna Simó, Ramona Barrufet i Lluís Guinó, a 20 mesos d’inhabilitació especial per càrrec públic electe des de l’àmbit local al supranacional i a pagar 30.000 euros de multa. La repetició s’ha fet després que el Tribunal Suprem acceptés la denúncia d’Anna Simó qui considerava que s’havia vulnerat el seu dret a ser jutada per un tribunal imparcial.


Corominas, ja allunyat de la primera línia política després d’haver plegar com a diputat, va ser imputat com a membre de la Mesa del Parlament per la  tramitació de diverses iniciatives relacionades amb la independència al setembre de 2017,  entre elles les lleis de desconnexió –la del referèndum i la de la transitorietat jurídica. El tema principal del debat era què podia i què no podia fer el Parlament en un dels moments més tensos del Procés, el ple del 6 i 7 de setembre del 2017.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris