20200910181146_617x412
El doctor Argimon, secretari de Salut Pública || Cedida
22/09/2020 Actualitat
Les quarantenes baixen de 14 a 10 dies a partir de dilluns

La mesura s'adreça a les persones que hagin de fer confinaments per tenir contacte estret amb un cas positiu, com per exemple alumnes d'escoles i instituts

Finalment, tal i com s’havia anat especulant en els darrers dies, el departament de Salut ha decidit que les quarantenes per als contactes estrets dels casos positius de coronavirus baixaran de 14 a 10 dies a partir de la setmana vinent. Així ho va anunciar el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, dimarts passat. L’objectiu que es persegueix és  millorar el compliment d’aquests aïllaments que permeten frenar contagis. Aquesta mesura de reducció del temps de quarantena està molt pensada per als confinaments a les escoles que facilitarien una més ràpida reincorporació dels grups confinats a les aules. Argimon ha detallat que aquestes quarantenes de 10 dies també s’apliquen a altres països europeus com Holanda i Suïssa i que, fins i tot, a països com França són de només set dies.

 

L'índex de risc de rebrot torna a ser mitjà a la vila

En els darrers dies Castellar ha tingut un respir quant a nombre de contagis per Covid-19 després d'uns dies complicats la setmana passada quan l’índex de contagi estava per sobre d’1 (és a dir, una persona amb el virus podia contagiar de mitjana més d'una persona). Aquesta setmana aquest índex ha tornat a situar-se per sota d’1 i, per tant, això significa que el risc de rebrot ara mateix és mitjà (és del 0,6). De fet, a finals de la setmana passada l’índex de risc va arribar a ser baix amb 9 casos positius en set dies. Aquesta setmana, la xifra ha pujat i en els darrers 7 dies s’han diagnosticat 13 contagis amb PCR, 27 en els darrers 14 dies.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris