06 juntsxCastellar2_617x412
Pau Castellví i Carles Puigdemont durant la trobada a Waterloo
10/04/2019 Actualitat
Puigdemont crida els castellarencs a defensar la República a les urnes

L'alcaldable de Junts x Castellar, Pau Castellví, s'hi va reunir a Waterloo la setmana passada

Redacció

El passat dijous 4 d’abril l’alcaldable de Junts per Castellar Pau Castellví es va reunir amb el president Carles Puigdemont a la Casa de la República a Waterloo, la seva segona reunió a la localitat belga amb el president a l’exili en els darrers mesos. Al llarg de prop d’una hora Puigdemont i Castellví, qui, segons un comunicat de la formació, assessora el President en matèria de política internacional, van estar tractant els diversos escenaris que s’obriran per a Catalunya a partir de les eleccions europees del 26 de maig. 


El candidat a l’alcaldia de Junts per Castellar va regalar a Puigdemont unes mongetes del ganxet de Can Casamada i una samarreta de Suma+ -campanya ciutadana castellarenca que reivindica vetlladors a les aules-, tot transmetent-li la seva preocupació pel creixement de la precarietat de la vida de la pagesia a Catalunya i la desatenció de la diversitat funcional a les aules denunciada pel col·lectiu castellarenc. En les properes setmanes, Castellví s’ha compromès a fer arribar al president una carta del col·lectiu en aquest sentit, juntament amb una nova petició perquè Puigdemont s’impliqui en aconseguir la implementació del decret d’inclusió que van promoure ell i la Consellera Clara Ponsatí durant la passada legislatura, que hauria de garantir un increment dels vetlladors escolars.
En acabar la reunió, Puigdemont va voler fer una crida als castellarencs que creuen que Catalunya ha de continuar existint com a realitat política a no equivocar-se “votant a Castellar els mateixos que a Catalunya i que a l’Estat permeten la repressió, així com l’escanyament i la intervenció de les finances públiques catalanes forçant la Generalitat a congelar una part important del programa de govern”, segons la nota de premsa de la formació.


Puigdemont també va qualificar de, “com a mínim, cínica” la celebració que l’actual equip de govern socialista de Castellar està impulsant per celebrar els 40 anys de democràcia municipal, si bé va reivindicar l’esperit reformista del municipalisme catalanista del 1979, “un esperit crític i atrevit que ara manca en els partits clau de la transició, començant per l’espai que en aquest moment ocupa el PSC”. En aquest sentit, va demanar que es reivindiqués, i no celebrés, una democràcia que no ha acabat d’arribar. Per acabar, va aportar les seves valoracions sobre què ha de tenir un alcalde en base a la seva experiència com a alcalde de Girona. 
Castellví ha comentat que en el darrer any, “he trobat en el President Puigdemont un gran líder i una gran persona. Em sento privilegiat d’haver pogut comptar amb els seus consells. En certa manera, m’està fent de mentor i això fa que, encara més, em senti cridat a donar-ho tot per aquest poble i aquest país”


NOVA WEB
D’altra banda, Junts per Castellar acaba de presentar una nova pàgina web, un espai digital i transversal on s’hi poden trobar notícies i articles de caire local, el programa que defensa per a Castellar, l’equip que forma part de la candidatura i altra informació rellevant relacionada amb la formació. A més, dins de la pàgina juntspercastellar.cat s’ha creat una eina en la qual el ciutadà és el protagonista. L’apartat “Fem-ho junts. Participa!” està dividit en 3 grups de participació ciutadana: economia, entorn i persones, els tres eixos en què s’estructura el programa polític de Junts per Castellar. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris