capturada_800x534
Els estudiants de batxillerat artístic de l'INS Castellar en plena feina. || CEDIDA
27/01/2023 Actualitat
Projecte d’una mostra sobre solarigrafia amb joves

Es podran tenir imatges del paisatge de Castellar amb el pas del sol

Redacció

Dijous de la setmana passada, La Fàbrica va iniciar amb el batxillerat artístic de l’INS Castellar i la brigada municipal el projecte de solarigrafia per tot el municipi. Els joves participants van preparar les seves càmeres i les localitzacions per després anar tots junts a penjar-les amb l’orientació necessària i en direcció al recorregut del sol.


La solarigrafia és l’art d’observar i captar el recorregut del sol en el cel i el seu efecte en el paisatge. D’aquesta manera gràcies als alumnes i la professora de l’INS Castellar es podran tenir imatges del paisatge de Castellar amb el camí del sol durant tres mesos.  La solarigrafia pot mostrar diferents colors que semblen deure’s a circumstàncies com la temperatura i la humitat als diferents moments de la impressió, a més de canvis químics en el paper durant l’exposició, segons el paper triat, i potser també al color de la llum.


La solarografia va sorgir l’any 1999 a partir de la idea de Slawomir Decyk, Pawel Kula i Diego López Calvín. La seva col·laboració es va plasmar en el projecte Solaris que va assentar les bases de la nova tècnica i va crear el nom solarigrafia, alhora que van començar a divulgar-la.


És considerat un dels mètodes alternatius de la fotografia més recents, d’abast minoritari, encara que va guanyant aficionats a tot el món gràcies principalment a Internet: blocs, xarxes socials o projectes concrets en pàgines particulars.
D’aquí a quatre mesos, es podran veure els resultats en una exposició que els mateixos alumnes muntaran a La Fàbrica. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris