Marisa Baré_617x412
Marisa Baré, coordinadora de l'Oficina Tècnica de Cribatge de Càncer del Parc Taulí - CEDIDA
12/02/2018 Actualitat
Programa de detecció del càncer de còlon
El Parc Taulí en col·laboració amb el CAP Castellar ha iniciat la segona ronda d'aquest beneficiós programa
L'Oficina Tècnica de Cribratge de Càncer (OTC) del Parc Taulí, que coordina el Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte del Departament de Salut a tot el Vallès Occidental, ha iniciat ja la segona ronda del Programa per tots els municipis de la comarca.

La població diana del Programa al Vallès Occidental -homes i dones d'entre 50 i 69 anys- és de prop de 200.000 habitants, que són convidats per carta cada dos anys, seguint un calendari per municipis o àrees bàsiques de salut que es pot consultar al web del Programa.
En el cas de Castellar del Vallès serà també la segona vegada que es porti a terme el programa que s'adreça a les 6.726 persones de la vila d'entre 50 i 69 anys.

En la primera ronda del Programa, la participació va ser d'un 40% de la població diana al Vallès Occidental, tot i que en aquesta segona ronda s'espera un increment, segons informen des del Parc Taulí. El càncer colorectal pot desenvolupar-se durant mesos sense produir molèsties i sovint, quan aquestes apareixen, la malaltia ja està força avançada. Els programes de detecció precoç permeten detectar la malaltia en estadis inicials, la qual cosa fa que sigui més fàcil de tractar i n'augmenta les possibilitats de curació, com va demostrar la primera ronda.
Comparteix
M'agrada
Comentaris