06   pau_617x412
Pau Castellví repetirà com a número 9 a la demarcació de Barcelona de Junts x Catalunya a les eleccions al Congrés. Foto: P. Salado
07/10/2019 Actualitat
Pau Castellví repeteix com a candidat a les eleccions al Congrés del 10 de novembre

El polític castellarenc ocuparà el número 9 de la llista per la demarcació de Barcelona, la mateixa que la dels comicis del 28 d'abril

Jordi Rius

El Consell Nacional del Partit Demòcrata celebrat el cap de setmana passat va ratificar els seus candidats juntament amb Junts per Catalunya per a les eleccions al Congrés dels Diputats del 10 de novembre que encapçalarà Jordi Sànchez.

El portaveu del grup municipal de Junts x Castellar,  Pau Castellví, ocuparà el número 9 d’aquesta llista al Congrés per la demarcació de Barcelona, repetint la mateixa posició que a les eleccions del 28 d’abril.

En declaracions a Ràdio Castellar, Castellví diu que ha decidit renovar el compromís per presentar-se a les generals perquè permetrà incloure al programa les revindicacions de Castellar, "una oportunitat per abordar infraestructures com la connexió amb la C-58". Castellví també explica que "la ingovernabilitat d'aquests mesos porta com a conseqüència molts municipis ressentits, entre d'altres, el nostre"

La llista on concorre Castellví està formada per un 40% per membres del PDeCAT i la resta per persones de Junts x Catalunya. Segons Castellví, és una fórmula que ell mateix va adoptar per a les eleccions municipals de maig i "molt adequada per aquella gent que viu la situació política no des del punt de vista d'un partit sinó des d’una òptica de país".

La llista de Junts per Catalunya per Barcelona l’encapçalen Jordi Sánchez, les fins ara diputades Laura Borràs i Míriam Nogueras i l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas que a les passades eleccions generals cocorria com a cap de llista de la circumscripció de Girona. En les darreres eleccions generals, la formació política ara representada per Junts per Catalunya va obtenir tres diputats en la demarcació de Barcelona. Castellví considera que el fet que la candidatura l’encapçali Sánchez és la millor manera de donar veu als polítics que estan a la presó i " de posar en evidència l'Estat espanyol".

Tot i que en aquestes eleccions pot haver-hi un augment de l’abstenció, Castellví considera que s’ha d’anar a votar per continuar demanant posar Catalunya en el número 1 de l’agenda. Castellví considera que la repetició de les eleccions és "fruit de la poca cintura política i de les mancances d’uns polítics estatals que no saben solucionar el conflicte entre Catalunya i Espanya".

Comparteix
M'agrada
Comentaris