parlament_1440x961
Sessió parlamentària d'aquest dijous en què es va debatre sobre la B-40 || Parlament
24/11/2023 Actualitat
El Parlament insta el govern “a desencallar la B-40”

La proposta s’incloïa en una moció del PSC sobre millores de l’economia i la competitivitat de Catalunya

Mentre a principis de setmana hi havia un canvi de cartera en el ministeri de Transports –Óscar Puente prenia el relleu a la catalana Raquel Sánchez-, el Parlament català aprovava aquest dijous una moció que torna a instar el govern de la govern “a desencallar la B-40”.  El text, una proposta del PSC, va comptar amb l’abstenció del grup polític que suporta la governabilitat de Catalunya, ERC, formació amb la qual els socialistes tenen pactat la construcció de la Ronda Nord, un enllaç entre Terrassa i Sabadell que també donaria connexió a una via ràpida a Castellar del Vallès. La CUP i En Comú Podem hi van votar en contra mentre que la resta de grups del Parlament hi van votar a favor.

 

El text aprovat pel Parlament apunta que cal “aprofitar la posició geogràfica privilegiada” de Catalunya, “tot desencallant i invertint en infraestructures físiques i tecnològiques bàsiques pendents, per tal de millorar la competitivitat de Catalunya respecte els nostres competidors. És necessari desencallar els projectes i les infraestructures crítiques que són determinants per ser més atractius, com ara l’ampliació de l’aeroport, la B-40, les energies renovables, els Polígons Industrials o la fibra òptica, el corredor ferroviari del mediterrani en ample de via europeu, o eliminar la discriminació tarifaria per a les empreses connectades a la xarxa elèctrica de 25KV incorporant aquesta tensió de connexió a la tarifa 6.2, entre d'altres”.   

 

Encara es desconeixen les intencions de la nova cúpula del ministeri de Transports però, segons va informar la consellera de Territori Ester Capella, ara fa dos mesos, el conveni signat entre les dues administracions estableix que “serà la ronda Nord de Terrassa a Sabadell, com estableix el protocol firmat al juliol. El ministeri ha de dissenyar-lo i executar-lo”. Segons es va informar llavors, abans de final d’any s’hauria de firmar el conveni vinculant que detallés l’actuació, un projecte que ha de permetre un enllaç per a Castellar a la C-58, reivindicació històrica de la vila.

Comparteix
M'agrada
Comentaris