15/09/2021 Actualitat
Nova edició del curs per aprendre àrab

L’entitat castellarenca La Hermandad imparteix el curs des del 2008

Jordi Rius

L’associació La Hermandad, l’entitat que treballa des de la seva creació el 2008 pels drets i la difusió de la cultura del col·lectiu de marroquins a Castellar, reprén aquest any el curs sobre llenguatge i cultura àrabs “després del parèntesi que va suposar la irrupció de la pandèmia el 2020”, explica el president de l’entitat i professor dels cursos, Abdallah Lassiyer. El curs,  que compta amb el suport del servei de Primera Acollida de l’Ajuntament, començarà el 4 d’octubre a El Mirador i s’allargarà fins al 22 de juny del 2022. 


A les classes per a adults que organitza l’entitats’aprendrà àrab clàssic (llengua amb gramàtica, lectura de llibres, diaris, revistes, etc.), una eina que perment la comuniciació entre tots els països àrabs, encara que no siguin musulmans. També s’ensenyarà dialecte marroquí, que facilita la comunicació i apropa a la cultura marroquina (costums, tradicions, menjars, història...). L’objectiu és oferir a la població de Castellar del Vallès un coneixement bàsic i un apropament a la cultura àrab. Hi haurà dos grups, un entre les 17 i les 18.30 h i el segon de 18.30 h a 20 h. Segons Lassiyer, molts dels assistents als cursos són persones nascudes a Castellar “que tenen molt interès a conèixer la nostra cultura”, mentre que d’altres són persones àrabs que volen perfeccionar l’idioma.


Les inscripcions per als cursos d’àrab que realitza l’entitat La Hermandad de Castellar del Vallès es poden fer presencialment entre el 16 i el 22 de setembre al Servei de Primera Acollida: dijous 16 de setembre, de 17 a 19 h a El Mirador i divendres 17, dilluns 20 i dimecres 22, de 9 a 12 h a l’Espai Tolrà. També es pot fer de manera telemàtica al formulari que es pot trobar a la pàgina web municipal,  a l’apartat d’Aprendre.

Comparteix
M'agrada
Comentaris