12  Casal Catalunya 1_1440x961
L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, i la regidora de Gent Gran, Àngela Bailén, amb alumnes i talleristes.  || J. RIUS
18/06/2024 Actualitat
Mostra de treballs manuals al Casal Catalunya

Fins aquest dijous, es poden veure les creacions d’alguns dels cursos que es fan a l’equipament

Jordi Rius

Des de divendres passat i fins aquest dijous, el Casal Catalunya acull una mostra de manualitats que els usuaris dels 38 tallers de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Castellar han anat fent durant el curs. S’hi pot veure tota una mostra de manualitats des de dibuix fins a labor de retalls passant per complements, ganxet, moda, découpage, dibuix o  pintura sobre tela o pintura a l’oli. “L’espai se’ns queda perquè fins i tot hi ha monitors que doblen les seves classes perquè tenim molta gent”, apunta la presidenta del Casal Catalunya, Montse da Silva.


A part de treballar habilitats, l’important d’aquests cursos és que els usuaris s’interrelacionen i creen lligams entre ells. “La relació que estableixen és molt maca. Venir aquí els ajuda molt perquè, per exemple, una persona pot estar depressiva i aquí s’oblida de tot”, reconeix Da Silva.


La Maite Massaguer fa quatre anys que imparteix classes de dibuix i reconeix que cada curs comença des de zero per incorporar tots els nivells. A l’exposició es poden veure retrats o bodegons. “Ens ho passem  molt bé a les classes, que són com una mena de consultori d’Elena Francis, fa molts anys que ens coneixem i aleshores incorporem gent nova, gent que de vegades està una mica baixa d’ànims o està malalta, però treballem!”, diu Massaguer.


Una de les usuàries, Carme Hosta, explicava que és alumna de labor de retalls i que ha elaborat una bossa que lluirà aquest estiu, “una vegada acabi l’exposició”. La Puri Gómez ha començat aquest any com a professora del curs de taller sobre roba i explicava que “ha tingut molt bones alumnes, tot i haver començat el curs tard”.


Vicenta Zarzoso  ha estat instructora de complements i les seves alumnes han fet bosses de mà, necessers, entre d’altres i reconeixia que “amb prou feines he pogut recollir les crecions perquè moltes alumnes ja les han regalata a les filles o a les seves  joves”.

 

FINAL DE CURS
Aquest divendres a les 17 h l’Auditori Miquel Pont acollirà el final de curs del Casal Catalunya amb una mostra de teatre, zumba, ball en línia, guitarra, desfilada de models i les actuacions de la Coral Olivera i el Combo Canvi de Plans de l’EMM Torre Balada. També es projectarà un audiovisual de l’exposició de treballs manuals que s’han mostrat aquests dies al Casal Catalunya. “És molt difícil fer una selecció del que és aquesta mostra i per això el professor d’audiovisuals n’ha fet un vídeo que mostrarem aquest divendres”, explica la presidenta del Casal Catalunya. 

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris