Montse Garrido, maquilladora professional
Montse Garrido, maquilladora professional
28/06/2019 Actualitat
Montse Garrido: "Crec que vaig néixer amb el pinzell a les mans"

Sempre li ha agradat maquillar i d’aquí ha sortit la seva professió. El novembre va entrar a  la plataforma Bodas.net, que als Wedding Awards la va reconéixer com una de les professionals més recomanades i millor valorades

Jordi Rius

· Des de quan vas saber que et volies dedicar a maquillar?
Des de sempre. Crec que vaig néixer amb pinzells a les mans. Vaig començar a pintar nines i després les meves amigues. Fa uns 17 anys em vaig treure la titulació d’estètica i a partir d’aquí em vaig anar especialitzant en núvies.

 

· Per què en núvies?
Perquè vaig començar amb una noia a fer un curs de perfeccionament de maquillatge i em va agafar per treballar en el seu equip de núvies. Allà vaig descobrir el món de les núvies, tant els recollits com el maquillatge. M’encanta el resultat, de com aacaben les núvies de contentes  i això és molt gratificant.

 

· De fet es pot dir que es tracta d’un maquillatge únic per al dia del casament, oi?
Sí, exacte. Pensa que al final el que queda és el record d’aquell dia i el record són les fotos en què apareixes tu. I a les fotos has de sortir bé.

 

· Quan comences a treballar amb la núvia?
Quedo amb ella dos o tres mesos abans. Fem la prova de núvia i llavors ja el dia del casament. Sempre espero que arribi el fotògraf perquè sempre fa fotografies de retocs de maquillatge o quan tiro laca, perquè es veu l’efecte de l’esprai. 

 

· Quanta estona dediques al maquillatge i pentinat?
Calculo unes dues hores per pentinat i maquillatge per persona. sempre em sobra temps, però prefereixo anar tranquil·la. Depèn del nombre de persones que s’hagi de maquillar i pentinar, perquè si també s’ha de comptar amb convidades i dames d’honor, agafo ajuda.

 

· El fet de desplaçar-se al domicili o al restaurant fa que la núvia estigui més tranquil·la?
Sí, perquè tots els retocs es fan al mateix lloc, no s’ha de desplaçar i guanya molt de temps. Els casaments s’acostumen a fer amb la calor. Si la núvia va cap al saló, després surt i se’n va corrents cap a casa o cap on hagi d’anar arriba en molt males condicions.

 

· És un dia de nervis, el casament?
Sí. El que intentes és no transmetre’ls tu. Si algun dia arribés tard,  potser sí que em posaria nerviosa. La nit abans del dia de casament, em poso tres despertadors. Imagina’t que un dia m’adormo. Aquell dia es podria crear un gran embolic! 

 

· En què et fixes a l’hora de maquillar les núvies?
En les seves faccions, el color dels ulls, la pell i el cabell. Però sobretot en els seus gustos, i dins d’aquests, intento intento  adaptar-me perquè allò que faig els afavoreixi.

 

· En un cap de setmana acostumes a tenir més d’una núvia?
Sí. Per exemple, aquest dissabte tinc cinc casaments encara que he hagut d’agafar alguna noia. Dissabte 29 tinc casaments a Castellar, Sabadell i Sant Cugat.

 

· Estar a la plataforma Bodas.net t’ha multiplicat els serveis?
Sí. Aquest any ja el tinc ple i l’any que ve ja tinc moltes dates fixades. També funciona molt el boca-orella. Les núvies moltes vegades parlen amb conegudes que s’han de casar i els passen el meu telèfon.

 

· La teva professió et roba molt temps del teu temps lliure?
No, perquè m’ho puc compaginar. Durant la setmana no tinc tanta feina. tinc proves, però les faig quan els meus fills estan al col·legi. El cap de setmana és més complicat. Tot i això, acabo la feina cap a les 5 o 6 de la tarda d’un cap de setmana normal.

 

· La gent se segueix casant?
Sí, potser menys per l’església. La cerimònia s’acostuma a fer més als restaurants i a l’aire lliure. Així, la núvia se sent més còmoda perquè tota la cerimònia es fa al mateix lloc on es casa.

 


· Has tingut casaments sense el típic vestit blanc?
Sí. He tingut casaments amb la temàtica de Disney. La núvia anava de princesa total, vestida amb cosset i faldilles volades. També he tingut núvies rockeres, amb faldilles de tul i amb els ulls pintats de negre.  

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Soc emprenedora


Un defecte que no pots dominar?
Soc molt perfeccionista


Una persona que admires?
Laín García Calvo i Tony Robbins


La teva paraula preferida?
No en puc destacar cap


Un maquillatge correcte per a núvia?
El que les permeti  ser elles mateixes 


Un color
Groc


Un cantant?
Antonio Orozco


Un llibre?
‘La voz de tu alma’ de Laín García Calvo


Una pel·lícula?
‘En busca de la felicidad’ 


Un país que t’agradaria visitar?
Kènia i les illes Maurici


Un comiat?
Fins ara

Comparteix
M'agrada
Comentaris