Moisès Campos, pastor de l'Església Evangèlica de Castellar
Moisès Campos, pastor de l'Església Evangèlica de Castellar Quim Pascual
30/11/2018 Actualitat
Moisès Campos: "Cap home pot ser representant de Déu a la Terra"

Va venir amb la seva dona des de l’església d’Olot amb la intenció de  fundar a Castellar una comunitat evangèlica estable. Va començar a treballar de ben jove de carnisser  i també va decidir estudiar la Bíblia a fons

Jordi Rius

· Quan et va començar a interessar la religió?
Els meus pares eren creients. Van tenir cinc fills: David, Esther, Moisès, Damaris i Abraham. Amb els noms ja ho dic tot. Els meus pares em portaven a l’església baptista de la Barceloneta i vam créixer amb l’Evangeli. Allà als 14 o 15 anys em vaig començar a plantejar a mi mateix si el Déu del meu pare volia que també fos el meu.

· Quan tens 18 anys, et planteges fer algun servei...
Vaig començar a treballar amb nens de l’església, teníem un esplai, visitàvem la gent gran i feia petites coses com a servei. Llavors vaig conèixer la meva dona, que era catòlica, i es va convertir. Ens vam casar i vam decidir estudiar la Bíblia. La meva dona venia del món universitari i jo era carnisser.  Vam marxar als Estats Units i vam estar quatre anys en un institut bíblic. Quan vam acabar, vam anar a Olot perquè allà hi havia un pastor que havia de marxar als Estats Units i nosaltres vam ocupar la seva plaça. Vaig començar a treballar en un escorxador i al mateix temps era pastor d’una petita congregació a Olot.

 · Per què decidiu venir a Castellar?
Perquè l’església d’Olot ja estava formada i nosaltres teníem l’oportunitat de buscar un altre lloc. Dins de Catalunya, Castellar com a poble ciutat gran era un dels llocs on no hi havia una església evangèlica. Fa cosa de tres anys, vaig venir jo sol, em vaig passejar pel poble, vaig anar a l’Ajuntament, vaig parlar una mica amb la gent i vaig pensar que era un lloc interessant per estar-hi. Vam vendre tot el que teníem i vam venir cap aquí. Vam trobar un local al carrer Jaume I i està obert com a centre d’assistència pastoral perquè per normativa no es pot obrir com un centre de culte, és el meu despatx  personal. Em trobo amb gent com un advocat es troba amb els clients.

· Quina és la gran diferència entre l’església catòlica i l’evangèlica?
La gran diferència és que l’església catòlica és una estructura piramidal i es diu església catòlica, apostòlica i romana. Té la seu a Roma i el seu cap visible és el Papa. Els cristians evangèlics no tenen una estructura, tenen una relació personal amb Jesús directament. Nosaltres, com a pastors, depenem de nosaltres mateixos. Dins de l’església evangèlica ets pots trobar molts tipus d’estructures, però el més comú és que un grup de creients s’ajunten, agafen un local i es fan càrrec de totes les despeses. A diferència dels catòlics, nosaltres no creiem que tenim una religió com a tal, sinó que creiem que tenim una relació personal amb el Jesús de les Escriptures. L’església catòlica diria que ell és el pontífex però nosaltres creiem que l’únic pont per arribar a Déu és Jesús. Cap home pot ser representant de Déu a la Terra.

 · Per què hi ha tantes esglésies evangèliques?
Dins de l’església evangèlica no hi ha estructures però el que sí hi ha moments en què hi ha interpretacions diferents. L’estructura és la mateixa però la forma com posem les habitacions és diferent. L’estructura és molt senzilla: Déu és creador, l’home és pecador i només pot tenir esperança a través de la mort i resurrecció de Jesús.

 · Com es pot fer una interpretació correcta de La Bíblia?
Dins de les escriptures, hi ha la interpretació primària. El text de l’escriptura és molt senzill de llegir però hi ha alguns fragments que són molt complicats. Quan una persona llegeix l’escriptura de seguida t’adones que Déu s’està revelant i t’està deixant escrit perquè tu dipositis la teva confiança en allò que estàs llegint. La interpretació entra dins la raó mateixa. Però després hi has d’afegir la teva fe personal.

· Al teu despatx feu estudis bíblics personalitzats. Què vol dir això?
Això vol dir que si una persona té dubtes tant de la fe com de la família o de l’Escriptura nosaltres tenim tot el temps per estar-nos amb ell i fer un estudi de les Sagrades Escriptures.

· Ara esteu fent una campanya de recollida de joguines...
És una campanya que va néixer a Gal·les el 1990. Consisteix a agafar una capsa de sabates i posar-hi regals a dins. Llavors la lliures a un centre de recollida que, en el cas de Castellar, som nosaltres. Les capses s’envien a una central de Barcelona i des d’allà a Madrid, on s’obren. Des d’allà s’envien a tres països.    

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Sensible
Un defecte que no pots dominar?
De vegades soc poc persistent
Una persona que admires?
La meva dona
Un pecat inconfesable?
M’agraden molt els dolços
Un color?
El blau
Un llibre?
La Bíblia
Una música?
La música ‘a cappella’
Una pel·lícula?
‘L’evangeli de Joan’
Un viatge?
L’Índia
Un lloc sagrat?
La llar
Un comiat
Fins després

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris