09 erc_1440x961
21/09/2023 Actualitat
Moció d’ERC per millorar la gestió dels boscos i aprofitar la biomassa

La proposta es presentarà en la sessió plenària del mes de setembre

Cristina Domene

En el ple de setembre, que tindrà lloc dimarts que ve, 26 de setembre, ERC presentarà una moció titulada Pla d’actuació al bosc de Castellar, que fa mesos que estan treballant “amb veïns, experts forestals i la Diputació”, segons va indicar la portaveu de l’agrupació, Dolors Ruiz, en la roda de premsa que ERC va organitzar al parc de Colobrers dimecres passat.


El regidor Josep Maria Calaf, que serà l’encarregat de defensar la moció a la sessió plenària, va contextualitzar el pla: “Actualment, hi ha poc aprofitament del bosc, aquest va creixent, envaint zones de conreus, perquè no hi ha pagesos i, per tant, hi ha continuïtat en la línia del bosc. És una situació generalitzada a Catalunya i també, doncs, a Castellar”. Això es tradueix, segons Calaf, en què qualsevol incendi que es pugui produir té una continuïtat des del Montseny fins al Tibidabo perquè no hi ha espais de tall de foc. “I Castellar n’és un exemple, connectant el bosc amb la zona de Collserola”.


Entre altres accions, ERC demana a la moció netejar la massa forestal, establir franges perimetrals més amples, estudiar temes de custòdia i continuar amb l’acord entre l’Ajuntament i els propietaris. “A Castellar tenim moltes urbanitzacions. Cases que es mesclen amb els boscos i, per tant, el perill és molt gran, hem d’actuar d’una manera molt ràpida, amb tots els recursos per treure massa forestal i aprofitar-la, fa anys que ho diem, amb la biomassa”.


El pla també preveu la creació  d’una comissió de treball formada per l’ADF, els bombers, l’Ajuntament, els propietaris forestals i els veïns d’urbanitzacions.

Comparteix
M'agrada
Comentaris