20230919 124158_1440x961
 Joan Creus, Ignasi Giménez i Oriol Martori s'han reunit a l'Ajuntament per donar a conèixer les millores de la línia C1 / C. D. 
19/09/2023 Actualitat
Més autobusos a partir de l’octubre

A partir del 2 d’octubre la línia C1 passarà cada 10 minuts a les hores punta

Cristina Domene

La línia C1 que uneix Castellar amb Sabadell, coneguda com La Vallesana, va transportar l’any 2022 un total de 965.790 usuaris, un 25% més que l’any 2021. Aquest augment de la demanada s’ha traduït en tres millores que es posaran en marxa a partir del 2 d’octubre i que beneficiaran als castellarencs i castellarenques que facin servir aquesta línia.


En primer lloc, la línia de transport públic C1 comptarà amb dos nous vehicles que possibilitaran que en hores punta, de 6.30 a 9.00 hores i de 14.25 a 19.25 hores, l’increment de la freqüència de pas passi a ser d’un bus cada 10 minuts (ara és cada 12 minuts). D’aquesta manera, el servei passarà a tenir un total de 89 expedicions per sentit de dilluns a divendres feiners i podrà donar servei a 180 passatgers més cada hora en aquestes franges horàries.


Una altra de les novetats destacades és que el servei s’iniciarà els dissabtes i els festius una hora abans, de manera que la primera expedició en sortir de Castellar a Sabadell serà a les 6.56 hores i no a les 7.52 hores com fins ara.
En tercer lloc, la línia C1 mantindrà la primera i la darrera setmana del mes d’agost els mateixos horaris de la resta de l’any (cal recordar que durant tot el mes d’agost aquests eren més reduïts).


A més, el servei regularitzarà el temps de recorregut de les expedicions per tal d’adaptar-les a la realitat i dotar-lo d’una major fiabilitat quant a la puntualitat en el compliment d’horaris previstos. 


Aquestes millores es van donar a conèixer en una trobada a l’Ajuntament de Castellar dimarts al migdia entre el director general de Transport i Mobilitat, el castellarenc Oriol Martori, a l’alcalde, Ignasi Giménez, i al tinent d’alcalde de Desenvolupament Sostenible i Impuls Econòmic, Joan Creus. “La C1 és una de les línies amb més usuaris al Vallès i pràcticament a la província. És una prioritat pel Departament reforçar aquelles línies que ens estan aportant més usuaris. A Castellar és un èxit. Els usuaris obligats a utilitzar-lo per anar als llocs de treball i als centres d’estudis estan confiant molt en el transport públic, sobretot els joves, en els quals estem veient un repunt important. Hi ha uns canvis d’hàbits significatius i des de les polítiques públiques intentem donar resposta”, va manifestar Martori. 


Per la seva banda, l’alcalde va agrair la visita: “Estem molt contents perquè ens ha estat molt senzill canalitzar totes aquestes demandes. Continuarem treballant amb el Departament els temes que queden pendents per resoldre els problemes derivats de la mobilitat”, afirmava Giménez.  


En aquest sentit, el director general va recordar que el projecte BRCAT de connexió amb Sabadell està actualment en redacció i s’ha d’aprovar en els propers mesos: “S’ha de validar amb l’Ajuntament per fer el carril segregat el màxim d’extensible possible en tot el seu recorregut, perquè l’autobús tingui via directa fins a l’intercanviador de plaça Espanya”, comentava Martori. Un projecte, d’altra banda, vehiculat a través del programa de fons europeus Next Generation: “La conselleria va tenir a bé incorporar-lo al programa Next Generation, és un projecte de futur, molt interessant i al que donem suport”, va afirmar Giménez.


Les tres actuacions de millora a la línia C1 que s’inicien el 2 d’octubre tindran un cost de 270.000 euros anuals, import que assumirà la Generalitat de Catalunya. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris