A7 5457_1440x961
Amb la nova normativa, no s’exigirà l’ús de la mascareta en cas d’exercici d’esport individual a l’aire lliure Quim Pascual
30/03/2021 Actualitat
La mascareta, obligatòria a platges i piscines

Fins ara la normativa estatal obligava l'ús de mascaretes a l'aire lliure només quan la distància entre persones era inferior 1,5 metres

Redacció

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest dimarts una nova llei de mesures urgents de prevenció i contenció de la covid-19 que imposa l'ús de mascaretes en qualsevol espai públic, independentment de la distància interpersonal que pugui existir. Fins ara la normativa estatal obligava l'ús de mascaretes a l'aire lliure només quan la distància entre persones era inferior a un metre i mig, encara que existien diverses regulacions autonòmiques.

 

Un dels efectes pràctics de la nova regulació serà l'obligatorietat de mascaretes en platges i piscines, que era una excepció en determinades comunitats autònomes des que va decaure el primer estat d'alarma al juny de 2020. Des d'ara les autonomies no podran establir graduacions sobre el ús de la mascareta.

 

El nou marc no suposa cap canvi, per exemple, a Catalunya, on des de juliol regeix un decret de la Generalitat que fixa l'obligatorietat de mascaretes "en els espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic, amb independència de mantenir la distància física interpersonal de seguretat ".  Ara bé, Catalunya va establir com a excepció les platges i piscines. La llei estatal que actualitza els mínims exigits a tot l'Estat no contempla aquestes excepcions i estableix que cal dur-la en totes les circumstàncies. La vulneració pot comportar una denúncia administrativa i multes de fins a 100 euros.

 

Pel que fa a les mascaretes, la norma imposa el seu ús als majors de 6 anys. Les exempcions d’aquesta norma són les persones amb patologies respiratòries, les que per una situació d'incapacitat no puguin treure la mascareta i les que presentin alteracions de conducta que facin inviable la seva utilització. Tampoc s’exigirà l’ús de la mascareta en cas d’exercici d’esport individual a l’aire lliure.

Comparteix
M'agrada
Comentaris