WhatsApp Image 2023 09 10 at 20.16.41_950x634
Marta de la Rosa Muñoz és la capitana de l'equip femení de veteranes de la UE Castellar - CEDIDA
15/09/2023 Actualitat
Marta de la Rosa Muñoz: "Dins del camp som un equip, i fora som una família"

Nascuda a Sabadell, viu des de la seva adolescència a Castellar. Des de ben petita sabia que volia jugar al futbol perquè és la seva passió. Des de l’any passat juga a l’equip femení de veteranes de la UE Castellar. 
 

Rocío Gómez

· Què opines sobre la polèmica del cas Rubiales?
S’ha sortit de mare. Ens estem oblidant que aquestes noies han treballat moltíssim per poder guanyar el títol i ser campiones del món. No s’està valorant prou tot el que han aconseguit. Ho haurien d’estar celebrant però es parla només d’aquesta errada, d’aquest gest. Haurien d’haver rectificat abans.

 

· Quan vas començar a jugar a futbol? Des de ben petita?
Quan tenia dotze anys jugava a l’equip de la Planada del Pintor, a Sabadell. Aleshores l’esport femení no estava de moda. Als pares no els agradava, però m’ho feia venir bé per poder gaudir de l’esport. Ara jugo de central a la Unió Esportiva Castellar. Reparteixo el joc.


· M’imagino que en aquella època no vas tenir gaires referents femenins en l’àmbit del futbol.
Malauradament no. Ara és un bon moment per a l’esport femení, que està en auge, i sobretot per al futbol.  Hi ha clubs que abandonen altres esports que feien per poder jugar al futbol. Ara venen moltes nenes, joves. Hem d’aprofitar l’esprint final que ha fet el futbol femení. És moment de donar-los espai perquè també puguin guanyar títols, com han fet els seus ídols. El futbol és l’esport femení que ara mateix té més sortida.

 

· Es pot viure del futbol?
Es pot viure de l’esport, però en el meu cas m’ho prenc com un 50%-50%. Per a mi, és una manera de desconnectar del dia a dia, de la feina i de la casa, de tot allò que t’envolta. És  una manera de poder comunicar-te amb altres mares que també tenen ganes de fer esport i de desconnectar, de fer-ho bé, de riure. Ara bé, soc molt competitiva i quan juguem un partit, un torneig, m’ho prenc molt seriosament. Em deixo la pell en cada partit. S’ha de competir sempre!

 

· Quins són els reptes d’aquesta temporada com a equip?
Agafem la temporada amb molta il·lusió, amb moltes ganes. Fa un any que ens preparem, ja ens coneixem. No tenim por de cap equip i venim a donar-ho tot. Volem ser guanyadores. Farem tot el que sigui possible per aconseguir-ho. Juguem a la Lliga de veteranes, una Lliga que és a partir dels 30 anys. 

 

· Aquesta bona relació de les jugadores travessa el camp?
Som una pinya, una petita família. Som moltes mares que ens hem conegut a través del futbol. Cadascuna té la seva manera de ser, però ens hem fet totes. Dins del camp som un equip, fora del camp som una família. Les diferències es queden al camp. Moltes mares tenen els fills que juguen a la Unió Esportiva, però la meva filla fa patinatge artístic al Club Patí Castellar. N’estic molt orgullosa! És tan competitiva com jo i m’anima des de la graderia. El  meu somni és que ella sigui campiona d’Espanya de patinatge artístic.

 

· Què és el que et motiva a fer aquest esforç per encaixar el futbol en la teva vida?
El futbol per a mi és una passió. No m’importa entrenar dos dies a la setmana de nit i arribar tard a casa si és la manera de poder continuar jugant a futbol. És una descàrrega.

 

· Es diu que el futbol femení es juga amb més estratègia i amb menys batussa. És cert?
Si hem guanyat algun partit o un torneig és perquè juguem com un equip. Tant és la posició que tinguis, totes les companyes són vàlides per marcar un gol. No juga només una jugadora. La nostra estratègia és que juguem totes juntes.

 

· Quina jugada de la selecció espanyola és el teu referent?
Les jugadores de la selecció espanyola han treballat molt, han fet molt bona feina. M’agrada molt Alba Redondo. El seu gol ens va donar a tots la victòria, l’alegria, però també m’agrada molt Alèxia Putellas. Va ser una final espectacular. Estàvem de vacances i la vam veure al càmping, en una sala molt gran que tenia un projector. La vam veure en directe. Espanya va fer un partit excel·lent! Estava molt nerviosa! Quan van marcar el gol la gent s’aixecava i es donaven abraçades amb la gent que tenien al costat, tot i que no la coneguessis. Va ser una final molt emotiva.

ESCOLTA L'ENTREVISTA QUE SE LI VA FER AL PROGRAMA 'CONNECTATS'

 

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Competitiva
Un defecte que no pots dominar?
L’autoexigència
Una futbolista que admiris?
Alèxia Putellas
Quin plat t’agrada més?
Pasta amb salsa bolonyesa
Un músic?
Antonio Orozco
Un llibre?
‘A trenc d’alba’ de la saga Crepuscle 
Una sèrie?
‘La caza’
Un viatge pendent?
Tailàndia
Una ciutat?
París
Un indret de Castellar?
El Puig de la Creu
Un somni?
Que la filla sigui campiona de patinatge

Àudio
Comparteix
M'agrada
Comentaris