7R 6031_950x634
Una delegació del ministeri de Salut del Marroc va visitar Castellar dimecres i van participar en activitats de prescripció social del CAP com, per exemple, els ‘Banys de bosc’ Quim Pascual
17/01/2020 Actualitat
El Marroc s’interessa per la salut comunitària

Una delegació diplomàtica del Govern del Marroc visita Castellar per conèixer de prop iniciatives com la prescripció social

Cristina Domene

Una delegació diplomàtica del Govern del Marroc, formada per membres del Ministeri de Salut i del Ministeri d’Economia i Finances, va visitar dimecres Castellar del Vallès. 


La reunió s’emmarcava en una visita més àmplia, d’una setmana a Catalunya, per conèixer el model de salut del país, ja que en el procés de redefinició del sistema sanitari al Marroc volen descentralitzar la gestió per donar més pes a les regions. 
De Castellar concretament, volien conèixer de primera mà el projecte de salut comunitària que es desenvolupa a la vila, d’èxit, des de fa uns anys. “Es van posar en contacte des del Govern del Marroc perquè estaven interessats a conèixer tant el model sanitari de Catalunya com el model de desenvolupament de la salut comunitària. Durant aquesta setmana estan coneixent diferents propostes, com la de Castellar, la de Salt o la de Cassà de la Selva”, va detallar el metge i responsable d’Estratègia i Comunicació de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Esteve Saltó.

 

Dos membres de la delegació del Marroc es fan un 'selfie' al CAP abans de la sortida de l’activitat Caminada Saludable

Dos membres de la delegació del Marroc es fan un selfie al CAP abans de la sortida de l’activitat Caminada Saludable  || Q.PASCUAL

 


La delegació, formada per deu persones entre metges, secretaris generals del ministeri de Rabat i directors, van poder veure un exemple vivencial de la prescripció social acompanyant les activitats “Caminades Saludables” i “Banys de Bosc”. Per a la directora de l’ABS Castellar del Vallès, Isabel Martínez, el fet que altres regions vulguin implementar aquest model fa la proposta més gran. “Nosaltres ens considerem modestos i fem cada dia la nostra tasca pensant en el bé de les persones de la nostra comunitat, però ara ens estem plantejant un pas més enllà. Si això es pot reproduir a altres llocs i pot ajudar, la nostra feina estarà molt més recompensada”


Després d’una pausa per fer un cafè, la comitiva, també acompanyada per altres professionals de l’ABS i de l’Ajuntament, van poder mirar plegats el vídeo de la Primera Jornada de Prescripció Social de Castellar. “Malgrat ser una delegació protocol·làriament de nivell alt, són molt propers, tenen molt interès, venen molt informats i hem pogut anar al moll de l’os”, va detallar Saltó.


Durant la trobada també es van explicar els antecedents i la metodologia de treball en Salut Comunitària de Castellar. Les experiències acumulades, les dificultats superades i la situació actual. Per al regidor de Salut, Joan Creus, és un orgull per a Castellar ser un exemple en salut comunitària: “Sempre se’ns ha reconegut aquesta bona feina entre les diferents administracions i ens agrada molt que un país que s’està desenvolupant en els darrers anys com el Marroc agafi com a referència el nostre territori”.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris