manel 2_1440x961
Imatge promocional de la nova gira del grup Manel, que actuarà dissabte.  || M. GRAU
26/05/2022 Actualitat
Els Manel tornen pel Suma+

Són un dels plats forts de la Marató per la Diversitat i presentaran l’últim disc, ‘L’amant malalta’

Rocío Gómez

Manel visita de nou Castellar del Vallès. En aquesta ocasió ho fa en el marc de la 3a Marató per la Diversitat que organitza Suma+ Castellar, i que tant aquest dissabte com diumenge, omplirà l’Espai Tolrà de concerts, cultura popular, tallers i una fira d’entitats. La comunitat educativa estreny els vincles amb entitats, clubs esportius i tot el col·lectiu del tercer sector per afavorir la inclusió a les aules.


Manel actuarà aquest dissabte a partir de les 23.30 h a l’Espai Tolrà, després de Clara Peya que està previst que comenci a les 21 h. La banda va fer ballar Castellar el 2016, com un dels caps de cartell de la Festa Major, amb les cançons del disc Jo competeixo. Ara tornen amb un nou àlbum sota el braç: L’amant malalta.  “Tot i que a Castellar presentarem ‘L’amant malalta’, també repassarem els discos anteriors: des de ‘Els millors professors europeus’, fins aquest últim”, explica Martí Maymó, baixista del grup. Per tant, la nit de dissabte sonaran a la plaça de la Fàbrica Nova himnes del grup com “Sabotatge”, “Teresa rampell”, “Al mar!”, “Per la bona gent”, “La cançó del soldadet”.


Tot i que la banda no coneixia la plataforma Suma ni les iniciatives que ha dut a terme per aconseguir recursos per atendre la diversitat a les aules, o les accions de sensibilització, Maymó mostra el seu suport a les reivindicacions de l’entitat, “a favor dels infants i de la inclusió a les aules”.


El grup es troba immers en la celebració del seu 15è aniversari, una xifra que convida a la celebració però també a la reflexió. “Hem canviat molt des del 2007. El juny farem 15 anys. Hem canviat sonorament”, assegura. “Quan has fet tants concerts com nosaltres, que n’hem fet més de 500, aprens moltes coses i crees rols que canvien la banda”, apunta.


Després del parèntesi de gairebé dos anys de pandèmia, Manel es prepara per a un estiu ple de concerts en què aprofitarà per presentar l’últim EP. “Ve un estiu que serà força bo, que serà normal, i el volem aprofitar. La pandèmia ens va complicar la vida, com a tothom. En el nostre cas i del sector que representem, el de la música en directe, sembla que podem mirar endavant i tornar a fer concerts amb normalitat. Han estat pràcticament dos anys en què no ho hem pogut fer”, assevera Maymó.


Tanmateix, el baixista reconeix que la gira de concerts té un toc diferent a les gires anteriors perquè les cançons no acaben de sortir del forn. El disc es va publicar el 2021 i el públic coneix les cançons amb el so d’estudi perquè no les han pogut rodar  tant com voldrien en directe. “A principis de tardor tancarem la gira i decidirem què volem fer. Fins que no acabem els concerts no decidim cap a on volem anar”, confessa.

Comparteix
M'agrada
Comentaris