Imatge promocional de La Rateta que Escombrava l'Escaleta _617x412
Imatge promocional de La Rateta que Escombrava l'Escaleta - Noèlia Pérez
18/11/2016 Actualitat
La Rateta que escombrava l'escaleta actuarà a Cal Calissó
El grup del Moianès presentarà aquest dissabte a Castellar el seu segon treball discogràfic 'Carinyo t'he d'explicar una cosa'
La Rateta que escombrava l'escaleta presentarà el seu segon disc 'Carinyo t'he d'explicar una cosa' aquest dissabte a Cal Calissó a partir de les 22h en un concert gratuït. Tot i que ho pugui semblar pel nom, aquest grup arrelat al Moianès no fa música per a infants. Les seves cançons parlen sense embuts de la maternitat, de la pressió social vers les dones pel que fa al físic, dels estereotips de parella i família feliç, o fins i tot de les noves tecnologies.

Tot plegat, amb una posada en escena on el clown i el cabaret formen part de l'espectacle. De fet, dues de les integrants del grup són ballarines. "La Rateta explica la seva visió de la dona i de la societat actual. Diem coses que fa vergonya dir i ho afrontem amb el públic. Es crea molta empatia. És com despullar-nos davant de la gent", explica Núria Clotet, la veu de La Rateta que escombrava l'escaleta. "A les dones ens fa vergonya dir que ens agrada manar, que volem sexe sense amor, reconèixer que quan hi ha un canvi tan important com la maternitat no tens temps ni ganes de res i tot es descontrola, o la pressió que tenim les dones per estar 'bones' ", apunta. "Al disc també parlem de la maternitat, del sentiment de culpa quan deixes els fills amb els avis perquè també necessites tornar a ser tu, fa vergonya dir que tens por a no educar-los bé", afegeix.

Després del seu primer disc homònim, La Rateta que escombrava l'escaleta ha publicat aquest 2016 el seu segon treball sota el segell de Dona Cançó. "Hi ha un punt de romanticisme en vendre i en comprar discos. En el nostre cas, els venem als concerts. Per al proper disc ens plantejarem quines opcions tenim per fer-ho digitalment", diu la cantautora.

Entre les 12 cançons dels disc, algunes enregistrades en directe, es troben títols com Noi cofoi, Encara estic bona, Ell no ho sap o Toca-te-la en català. "Quan composem fem una pluja d'idees entre tots per decidir quins temes tractarem. És el nostre espai de laboratori. Al principi composava jo sola, però al grup som tres cantautors i les dues ballarines. Ara som una família, i això es nota! ", conclou Clotet.
Comparteix
M'agrada
Comentaris