5 garberes_1440x961
Els alumnes estan plantant aquests dies 25 arbres al voltant de l’Skate Park / AJ. CASTELLAR
12/02/2020 Actualitat
L’Institut de FP de jardineria estrena nom: Les Garberes

L’Ajuntament i el centre signen convenis perquè els alumnes puguin fer pràctiques en diverses intervencions a la via pública

Les garberes són piles de feixos d’espiga tallades i des de fa uns dies, també, son les paraules que donen nom a l’Institut d’FP de Castellar del Vallès, que acull tots els estudis de cicles formatius de la família agrària: Institut de Jardineria i Agricultura Les Garberes. 


Des del centre expliquen que han escollit aquesta denominació perque “ens arrela al territori i ens vincula amb l’agricultura i el paisatgisme i també amb la recol·lecció d’un producte fruit d’un treball, que el relacionem amb l’esforç requerit per assolir l’èxit tant en el món acadèmic com professional”


El nom s’inspira en el paisatge de garberes, amb les muntanyes de Sant Llorenç del Munt i del Puig de la Creu al fons, que durant molts anys hi va haver al Pla de la Bruguera, lloc on es troba ubicat l’institut. Aquesta és una estampa que l’artista castellarenc Alfons Gubern va pintar en diversos dels seus quadres.


Conveni de pràctiques
L’Ajuntament i l’institut han signat dos convenis per a la realització de pràctiques dels estudiants dels cicles formatius de Grau Mitjà de Jardineria i de Grau Superior de Paisatgisme i Medi Rural en diverses ubicacions del municipi. L’alcalde, Ignasi Giménez, i la directora del centre, Berta Tasias, van signar divendres passat dos acords que estableixen, d’una banda, que els alumnes de segon del Grau Mitjà de Jardineria, dins la família agrària, duran a terme un projecte de restauració de diferents zones de les pistes d’atletisme d, d’acord amb les actuacions pactades amb la Regidoria d’Espai Públic; d’altra banda, els alumnes del cicle formatiu del Grau Superior de Paisatgisme i Medi Rural també participaran en l’arranjament de la plaça d’Emili Altimira i Alsina.
En tots dos casos la Regidoria d’Espai Públic facilitarà el material i supervisarà l’actuació que duran a terme en total prop d’una quarantena d’alumnes. L’acord possibilita que els alumnes puguin familiaritzar-se amb l’ús de materials i plantació al qual no poden accedir habitualment.


A més, alumnes del Programa de Formació i Inserció (PFI) i del Grau Mitjà de Jardineria del mateix institut estan duent a terme aquests dies la plantació de 25 arbres al voltant de l’Skate Park, amb l’objectiu de generar diverses zones d’ombra.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris