B7R03299 1_1440x961
Operaris treballant en la nova nau de GMP dilluns passat, al carrer Conca de Barberà Quim Pascual
20/01/2023 Actualitat
GMP tindrà la seva nova nau operativa al maig

L'empresa, actualment al carrer Solsonès, passarà dels 5.000 als 14.000 metres quadrats

Jordi Rius

L’empresa General de Manipulados Plásticos (GMP), que està ubicada al carrer Solsonès del Pla de la Bruguera, tindrà al maig la nova nau operativa, que està situada al carrer Conca de Barberà. GMP està especialitzada en la producció i comercialització de film de polietilè d’alta i baixa densitat, de bosses, sacs industrials, làmines impreses i complexes. A les instal·lacions del carrer Solsonès “havíem arribat a una saturació molt important per arribar a trobar una sortida”, explica el director general de l’empresa, Josep Anton López. 


La carcassa de la nova nau està pràcticament acabada. Al maig es començarà a fer el trasllat, “un moviment llarg perquè la nostra producció no es pot aturar i solaparem la producció de les dues naus durant aquesta transició”.
 Amb la nova nau, GMP passarà dels 5.000 als 14.000 metres quadrats. Això es traduirà en un augment de la producció, i “la previsió és que podem duplicar-la”, assegura López. El creixement també anirà acompanyat de més contractació i l’empresa passarà dels 60 treballadors a més d’un centenar. “Les noves instal·lacions ens permetran consolidar més el mercat farmacèutic, amb la nau actual estem molt limitats, i hi ha determinats productes que no podem fer”, admet el directiu.


L’ocupació actual al polígon del Pla de la Bruguera és pràcticament total ja que “si vas a buscar un terreny al polígon, ja no n’hi ha” i, en tot cas, “els pròxims creixements hauran d’anar a l’altre polígon, el de Can Bages, que encara no s’ha recepcionat”. L’anunci a finals del 2021 que el Pla de la Bruguera acolliria una gran plataforma logística amb una superfície  de 26.119 metres quadrats i  26 molls de càrrega “va donar vida al polígon i  va atraure altres projectes”, constata el director general de GMP.


GMP, creada el 1982, va obtenir la seva primera certificació de qualitat el 1999, l’ISO 9002. L’empresa va obrir les actuals instal·lacions de Castellar, les del carrer Solsonès,  el 2006.  Cinc anys més tard, va entrar a formar part del grup belga Pattyn. El 2013 va construir la sala blanca i al llarg d’aquell any va obtenir la segona certificació, l’ISO 22000 (BRC). El 2016 va aconseguir la certificació FSCC 22000 i el 2017 l’ISO 1537.8. 


A General de Manipulados Plásticos fabriquen productes de diferents mides i formats, pensats per satisfer els gustos del consumidor i les exigències de negoci dels seus clients, que pertanyen al sector alimentari, farmacèutic, químic, automoció i envàs i embalatge en general. Els clients són bàsicament europeus encara que també en té al  Canadà, els Estats Units, l’Amèrica Central i Àfrica. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris