creu roja targetes moneder_1440x961
Creu Roja es va encarregar de repartir les targetes moneder per a beques menjador a l'inici de la pandèmia / Cedida
31/07/2020 Actualitat
La Generalitat anuncia que assumirà el cost de beques menjador durant l'estiu

Les targetes moneder que s'havien fet servir amb l'arribada de la pandèmia per fer efectius els ajuts mensualment caduquen aquest dissabte i molts Ajuntaments, el de Castellar entre ells, havien demanat que a l'agost també hi hagués aquest ajut. Finalment el departament d'Afers Social pagarà la despesa als Ajuntaments amb "fons de contingència" 

La Generalitat finalment ha informat aquest divendres que sí “garantirà els recursos que facin falta per pagar les beques menjador als infants vulnerables”. Segons ha comunicat, el departament de Treball i Afers Socials “cobrirà l’import que hagin de destinar els Ajuntaments per mitjà d’ajuts d’urgència social a garantir el dret d’alimentació de la infància en situació de vulnerabilitat de Catalunya durant els mesos d’estiu, amb l’increment dels recursos assignats als ens locals per mitjà dels fons de contingència necessaris per fer-ho possible”.

 

Per tant, no es farà un allargament del termini de les targetes moneders, si més no durant l’agost, tal i com han demanat aquests dies molts Ajuntaments –Castellar del Vallès entre ells- i entitats com el sindicat CCOO. El que ha concretat la Generalitat és que “es destinaran fons addicionals de contingència a incrementar els recursos assignats als ens locals per tal que quedi cobert l’increment d’ajuts que atorguin els Ajuntaments amb aquesta finalitat”. En aquest sentit, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha fet avui maei declaracions sobre el tema coincidint amb una visita a Tortosa. Segons ha dit, la solució que s’ha trobat per donar continuïtat als ajuts fins ara vehiculats amb les targetes moneder "és la manera de garantir aquesta ajuda a qualsevol infant que ho necessiti més enllà de la seva situació escolar". El Homrani, que ha insistit que els ajuntaments i consells comarcals "no han de patir": segons el conseller, qualsevol ajuda d'urgència que facin aquest agost i la primera quinzena de setembre per a l'alimentació d'infants vulnerables serà assumida per la Generalitat.

Comparteix
M'agrada
Comentaris