creu roja targetes moneder_1440x961
Creu Roja es va encarregar de repartir les targetes moneder per a beques menjador a l'inici de la pandèmia / Cedida
31/07/2020 Actualitat
La Generalitat retira les beques menjador durant les vacances

Diversos ajuntaments, entre ells el de Castellar, demanen al Departament d’Educació que aclareixi com mantindrà les ajudes alimentàries

Cristina Domene

El Departament d’Educació ha donat instruccions als consells comarcals per tancar la vinculació de les targetes moneder que s’havien lliurat a l’alumnat que tenia beca menjador per cobrir el tercer trimestre del curs escolar. Davant  d’això,  diversos ajuntaments del Vallès Occidental, entre els quals es troba Castellar del Vallès, han demanat a la Generalitat de Catalunya que aclareixi com està previst mantenir les ajudes alimentàries a infants i adolescents vulnerables durant els mesos de vacances escolars l’estiu. “Ens hem sumat a vuit ajuntaments de la comarca per reclamar al Departament que durant el període entre els cursos 19/20 i 20/21 les famílies vulnerables que han tingut dret a la targeta moneder en puguin seguir fent ús”, ha explicat el regidor d’Educació, Joan Creus.

 

Les targetes moneder es van lliurar quan es va decretar el tancament dels centres escolars a les famílies amb infants beneficiaris d’una beca menjador, com a part de les mesures urgents per respondre a l’impacte econòmic de la Covid-19. A Castellar del Vallès es van lliurar 216 targetes. Els encarregats de fer el repartiment a la vila va ser la Creu Roja. “Les administracions locals hem ajudat i estem ajudant, però entenem que en la mesura del possible el Departament d’Educació també ha de garantir l’accés a una alimentació adequada a les famílies vulnerables en el període de vacances”.

 

Ara el Departament d’Educació ha emès una instrucció en què manifesta que les targetes menjador deixen d'estar vinculades als ajuts individuals de menjador corresponents al període de suspensió del servei de menjador escolar. El saldo restant de les targetes s’ha de consumir abans del 31 de juliol, ja que a partir d’aquesta data el Departament d’Educació recuperarà els diners que hi puguin quedar. A més, al setembre les famílies hauran de retornar les targetes. “Tot el mes d’agost estaran desprotegits i fins al 14 de setembre no es tornaran a activar, per tant, aquestes sis setmanes estan descoberts. Evidentment que des de les administracions locals ajudarem puntualment a les famílies que ho sol·licitin a través dels serveis d’Atenció Social”, ha dit el regidor.

 

A més de Castellar, els ajuntaments de Sabadell, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Polinyà, Rubí i Santa Perpètua de Mogoda han fet aquesta demanda a la Generalitat. L’objectiu és garantir el respecte i cobertura dels drets bàsics d’infants i adolescents.

Comparteix
M'agrada
Comentaris