Sense títol 1_950x634
El mag David València assenyala el marcador final de mestres del projecte 'Avança per la diversitat'
05/12/2022 Actualitat
Fer passes per la diversitat funcional

El projecte ‘Avança per la diversitat’ suma més de 2 milions de metres per arribar a Santiago

Jordi Rius

Dissabte passat, 3 de desembre, es va celebrar el Dia internacional de les persones amb Diversitat Funcional.  Gairebé una vintena d’activitats  s’han dut a terme des del 9 de novembre per commemorar aquest dia: tallers d’art i dansa, de manualitats, de neurogym i mindfulness, exposicions de treballs manuals realitzats per a persones amb diversitat funcional, contes, i xerrades .


Dissabte va ser el torn per a l’espectacle de  màgia de David València amb intèrpret de llengua de signes que es va dur a terme a la Sala Blava de l’Espai Tolrà amb la presència de més de 200 persones. “Prèviament a l’espectacle, vam tenir dos tallers a porta tancada amb la gent que s’havia apuntat a la sessió amb el mag i aquest després va fer servir com a voluntaris les persones que havien assistit al taller”, constata la regidora de Diversitat Funcional, Anna Margalef. Abans de la màgia, diversos membres del projecte Sortim van llegir el manifest del Dia internacional de les persones amb Diversitat Funcional centrat en el dret a treballar.


Però  la novetat d’enguany era el projecte Avança per la diversitat, pensat per donar visibilitat a les persones amb diversitat funcional.“Necessitàvem intentar arribar a Santiago de Compostela, d’una manera simbòlica i al final hem anat i tornat”, apunta Margalef. La intenció del projecte era visibilitzar que “quan la gent ens  ajuntem per un objectiu i unim forces podem aconseguir la nostra fita”.


De fet, es necessitaven 1.030.000 metres  i es demanava a les persones que avancessin alguna distància,  ho anotessin en metres a un aplicatiu que anava sumant la distància recorreguda. Al mercat hi havia ubicat el marcador que durant dues setmanes ha assenyalat els dies, hores i minuts que faltaven pel dia del recompte final.   El recompte final del marcador, que es va fer públic dissabte, va sumar 2.073.364 metres. Al final de festa s’hi va sumar la batucada d’Els Atabalats de l’IE Sant Esteve i un pica pica a càrrec de l’escola d’educació especial Xaloc. “Va ser un acte molt emotiu  per a tothom perquè les persones amb diversitat funcional van ser els protagonistes, el públic era familiar i a la batucada final es van posar tots a ballar”, recorda Margalef.

Comparteix
M'agrada
Comentaris