copa menstrual talla elegir saber cual_950x634
Imatge d'una copa menstrual
21/09/2023 Actualitat
Les farmàcies oferiran gratis calces menstruals, copes i compreses de tela el 2024

La mesura, promoguda pel Departament d'Igualtat i Feminismes, pot arribar a beneficiar 2,5 milions de dones a Catalunya

El Departament d’Igualtat i Feminismes ha presentat aquest dijous els detalls de la distribució gratuïta i universal de productes menstruals reutilitzables a totes les dones de Catalunya inclosa en el Pla integral d’equitat menstrual i climateri 2023-2025. El pla també s’adreça a les persones no binàries i els homes trans que menstruïn. Segons detalla el departament, es tracta “d’una mesura inèdita a nivell internacional, de gran complexitat que té per objectiu garantir el dret a l’equitat menstrual, és a dir, assegurar l’accés a productes menstruals reutilitzables i a l’acompanyament i la informació de qualitat per acabar amb els mites, tabús i manca de coneixement sobre la menstruació. Es calcula que al voltant de 2,5 milions de dones es podran acollir a aquesta mesura”.

 

Per dur a terme el seu desplegament arreu del territori, el Departament d’Igualtat i Feminismes i el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) han signat aquest matí un conveni de col·laboració. Així doncs, les farmàcies seran les encarregades de distribuir els productes i d’oferir assessorament personalitzat en el moment de la recollida. 

 

Els productes disponibles a les farmàcies seran copes menstruals, calces i compreses de tela. Cadascú podrà escollir un dels tres productes en funció del que millor s’adapti a les seves necessitats. Per recollir el producte caldrà presentar un codi QR individual i intransferible que es trobarà a l’aplicació La Meva Salut del Departament de Salut. En cas que algú tingui alguna dificultat, el personal farmacèutic oferirà suport per obtenir el codi dins l’aplicació i garantir, així, l’accés a tota la ciutadania.

 

Les farmàcies que formin part del projecte tindran un distintiu que les identificarà i les acreditarà com a punt autoritzat de distribució. Es preveu que els productes arribin a les farmàcies durant el primer trimestre de 2024.

Comparteix
M'agrada
Comentaris