WhatsApp Image 2024 06 19 at 20.13.46_1440x961
L'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, i la regidora de Comerç, Anna Màrmol, amb els doioferents guanyadors i finalistes del CorreTapa 2024 a la terrassa d'El Mirador. || J. RIUS
19/06/2024 Actualitat
Es lliuren els premis del CorreTapa 2024

Garbanzo Negro, Pastisseria Muntada i La Taverna del Gall i la Gallina han resultat premiats

Jordi Rius

Una gran festa entre els restauradors a la terrassa d’El Mirador  que s'ha celebrat aquest dimecres ha servit per a presentar els guanyadors de la 8a edició del CorreTapa, que enguany ha inclòs 35 establiments que han arribat a servir 26.086 tapes durant quatre dies (del 5 al 8 de juny). L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha definit el CorreTapa “com un esdeveniment i una manera de començar el bon temps i de sortir al carrer tot gaudint del poble” i ha elogiat el nombre de tapes servides,  que fa que “ens situem en una ràtio de gairebé una tapa per habitant”. També ha encoratjat els restauradors a participar a l’edició de l’any que ve “amb les mateixes ganes perquè en definitiva no deixa de ser una manera de fer poble”. 


Un dels nous establiments que participava per primera vegada en la ruta gastronòmica, la furgoteca vegana Garbanzo Negro,  ha aconseguit el Premi  a la millor tapa salada pel Bonanza, un brioix d’unpulled pork amb barbacoa, amanida de col i ceba adobada. La seva propietària, Isabel Muñoz, ha assegurat que “confiava a guanyar el premi perquè és una aposta diferent ja que aquí a castellar no hi ha res igual”.  Com a finalista en aquesta categoria, ha quedat el Txanaló –el caneló d’ànec, foie i poma amb salsa de ceps i corona  de formatge– del restaurant Txivarri dels joves emprenedors Pol Lajarín i Andrea Montserrat Aguilar, que també van quedar segons en la primera edició del CorreTruita. 


La pastisseria Muntada, que al CorreTapa del 2023 ja va rebre el premi a la millor tapa dolça pel pastisset Fuji, ha revalidat el premi pel Clipper, una mousse de llima, cremós i compota de maduixa amb base de bescuit de xocolata. És el segon guardó que obté el mestre pastisser Joan Muntada en pocs dies, ja que el 31 de maig ha obtingut el premi a la millor coca de llardons de Sant Joan 2024  davant de 83 establiments de tot Catalunya, que van presentar 290 coques. Muntada considera que el premi “és el reconeixement a la feina ben feta”.


En aquesta categoria de tapa dolça, El clàssic dels clàssics, un tiramisú de cullera elaborat amb la fórmula original que va presentar Andreví Pastissers ha quedat en segon lloc.


Finalment, un altre establiment que també es presentava per primera vegada al CorreTapa, La Taverna del Gall i la Gallina, ha obtingut el premi popular pel seu mini brioix de tàrtar de salmó, amb pico de gallo, guacamole, maionesa cítrica i teriyaki.  D’aquesta manera, el local del carrer del Centre, que va obrir el setembre de l’any passat, rubrica una bona trajectòria gastronòmica aquesta temporada ja que l’establiment, regentat per Débora Portillo i el seu marit Vicente Sierra, va guanyar el CorreTruites fa poques setmanes. 

 

A7R04230

Foto de família de guardonats, finalistes i participants del CorreTapa 2024. || Q. PASCUAL

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris