07 erc2_1440x961
Homenatge a Lluís Companys, aquest divendres, a Castellar del Vallès - R.G.
15/10/2021 Actualitat
En record de Lluís Companys

ERC Castellar ha homenatjat el president de la Generalitat amb música i dansa, i una ofrena floral amb motiu del 81è aniversari del seu afusellament a Montjuïc

R.Gómez

Com cada 15 d'octubre, ERC Castellar va organitzar el tradicional homenatge a Lluís Companys. Enguany, s'assoleix el 81è aniversari de l'assassinat del president de la Generalitat al fossar de Santa Eulàlia del castell de Montjuïc.


Així, aquest divendres, al punt de les 19.30 hores a la plaça d'El Mercat, va començar un seguici fins a la plaça Lluís Companys de Castellar, punt de trobada on es va celebrar l'acte en record del president de la Generalitat. Carles Miró, membre de la secció d'ERC i director de la JOCVA, va llegir dos discursos de Companys mentre dalt de l'escenari de la plaça dos ballarins, Tim Gibert i Laia Tarragó, interpretaven les paraules del president amb la música de Robert Gerard. "Era un compositor contemporani a Lluís Companys, que també va marxar a l'exili. Gerard no va tornar mai sinó que va marxar a Anglaterra, a Manchester, i després als EUA, on va desenvolupar la seva carrera professional. Allà és un compositor molt conegut i interpretat", explica Miró.

 

 

07 erc

Moment en què es van recollir els clavells al monòlit dedicat a Companys - R.G.

 


Després de l'espectacle multidisciplinar i de compartir el cant de Els Segadors, va tenir lloc una ofrena floral de clavells vermells que els assistents van recollir del monòlit dedicat a Companys, per deixar-los als peus d'un arbre. "És molt important per a nosaltres recordar la figura de Companys, és part de la nostra memòria i de la nostra història. És important recordar l'afusellament d'un president proclamat de manera democràtica, amb valors republicans", va remarcar Sílvia Nicolàs, presidenta d'ERC Castellar.


L'acte, obert a tota la ciutadania, va comptar amb la presència de l'executiva d'ERC Castellar, i del diputat sabadellenc d'ERC, Juli Fernàndez.

Comparteix
M'agrada
Comentaris