bona 06_617x412
Yolanda Rivera, regidora d'Economia, i Pepe González, de Planificació, van explicar el pressupost de 2020. R.G.
10/10/2019 Actualitat
“En 8 anys s’han retallat 21 milions en prèstecs”

La regidora d’Economia, Yolanda Rivera, va explicar els pressupostos en l’audiència pública de dimecres a Ca l'Alberola

L’equip de govern va presentar els pressupostos municipals del 2020 que portarà al ple d’octubre en la ja tradicional audiència pública, que va tenir lloc dimecres passat en un acte obert a la ciutadania i les entitats a Ca l'Alberola. Un dels aspectes més destacats per la tinenta d’alcalde d’Economia, Yolanda Rivera, va ser la important retallada de l’endeutament que preveuen els comptes de 2020, en concret d’1,23 milions d’euros respecte al 2019. “Amb aquesta reducció haurem aconseguit retallar 21 milions en prèstecs en els darrers vuit anys i l’endeutament es situarà en el 20,16% del pressupost”, va apuntar Rivera, qui també va recordar que el límit legal d’endeutament és del 110% del pressupost. 


Pel que fa a la pressió fiscal –l’aprovació del pressupost també comporta posar al dia ordenances i taxes–, segons va detallar la responsable municipal de finances, s’ha previst un increment general de l’IBI i les taxes municipals de l’1%, un increment del 2% de la taxa de residus i la congelació de l’impost de vehicles. En aquest sentit, Rivera va apuntar que la previsió de creixement del cost de la vida, segons diversos estudis consultats, podria situar-se a finals d’any al voltant de l’1,3 o l’1,5%. Sobre la fiscalitat prevista en l’exercici 2020 va detallar que es mantenen importants bonificacions tant en la taxa d’escombraries com en l’IBI i va afegir que “es penalitzarà els grans tenidors d’habitatges  -bancs principalment- amb un increment dels seus IBI del 50% per estimular la seva posada a disposició del mercat d’habitatge”.


Pel que fa a les despeses marcades pels comptes del 2020, la regidora va fer especial esment als serveis a les persones que experimenten una pujada del 13%. En concret, va remarcar l’important augment de la despesa del Servei d’Atenció Domiciliària (SAC) que comptarà amb 119.000 euros més que l’any 2019 sumant un total de 300.000 euros, el que implica un increment del 34%.

 

Inversions al riu i a l’Espai Tolrà

El tinent d’alcalde de Planificació, Pepe González, va detallar en l’audiència alguns projectes inclosos en les inversions del pressupost de l’any vinent. Entre les principals inversions, va afirmar que l’any vinent confien a portar a terme “la darrera fase de les obres de l’Espai Tolrà, un equipament de 10.000 metres quadrats”, per a la qual hi ha una partida de 500.000 euros. També tindrà protagonisme el riu Ripoll. “S’ha aprovat una pla especial que tracta de revitalitzar aquest espai i farem un primer pas amb un camí que serà transitable des de Can Barba fins a l’inici del Parc Natural”, va detallar González. Una altra de les inversions destacades serà la instal·lació de càmeres de seguretat als polígons, com les ja instal·lades fa mesos a les urbanitzacions.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris