tomaquets montgri_617x412
Capsa de tomàquets Montgrí  / Cuina Vallès
30/07/2019 Actualitat
Els restaurants de Cuina Vallès, entre ells el Garbí, celebren les IX Jornades del Tomàquet Montgrí

La proposta del restaurant castellarenc és un tàrtar de tomàquet amb sardina marinada

Els vuit restaurants que formen part del col·lectiu gastronòmic Cuina Vallès celebren les IX Jornades Gastronòmiques del Tomàquet Montgrí fins al proper diumenge 4 d’agost, tot oferint plats amb aquesta preuada hortalissa com a protagonista de les seves cartes. Els xefs dels restaurants Can Feu de Sabadell, El Cel de les Oques de Terrassa, Lossum de Sant Quirze del Vallès, Garbí de Castellar del Vallès, Can Vinyers de Matadepera, El Rístol de Viladecavalls, Tast & Gust de Cerdanyola i Can Piqué de Montcada i Reixac han anat aquests dies a recollir personalment el tomàquet a la finca de Can Bros al Parc Agrari de Sabadell, un ampli terreny conreat pel pagès Lluís Franco.

 

Els xefs de Cuina Vallès destaquen la qualitat organolèptica d’aquesta hortalissa i valoren que és “un tomàquet molt gustós, carnós i dolç, té la pell molt fina, gens àcid i la llavor gairebé no es nota”. “És un regal per a la cuina estiuenca”, asseguren, somrient. Al davant de les tomaqueres de Can Bros, explicaven que “ara som en plena temporada i es troba en un moment òptim de sabor.  El portem del camp a taula, amb totes les seves propietats intactes perquè és un producte de proximitat. Gaudim preparant els plats i els clients el gaudiran menjant-los”, asseguren. La collita varia alguns mesos d’un any a l’altre, tot depenent de les pluges i la climatologia. Franco destaca que “aquest estiu els hem collit molt d’hora, a finals de juliol, mentre que l’any passat no en vam tenir fins a mitjans de setembre. Sigui com sigui, és plenament d’estiu”, subratlla.

 

Propostes gastronòmiques

Els cuiners prepararan el tomàquet de diferents maneres, ja que és molt versàtil. El president de Cuina Vallès, Carles Calsina, apunta que al Garbí de Castellar del Vallès elaboren “un tàrtar de tomàquet amb sardina marinada”. Al restaurant Can Feu de Sabadell, Josep Maria Villagrasa explica que fa una “amanida de tomàquet Montgrí, amb ventresca de tonyina, ceba i bitxo”. Al Lossum de Sant Quirze del Vallès, Joan Sala escollirà els més madurs per preparar “un Bloody Mary amb burrata”. I Keco Martínez-Anglès, xef d’El Cel de les Oques de Terrassa, proposa “un tàrtar de tomàquets, crême fraiche de mostassa i algues al curri o un cuscús d’alfàbrega, tomàquets de Montgrí i emulsió d’herbes fresques”, entre d’altres creacions dels restauradors.

Comparteix
M'agrada
Comentaris