03 absencies_617x412
Un agent de la Policia Local mostra a un vilatà el document que ha d’emplenar per fer efectiu el servei / C. Domene
18/07/2019 Actualitat
El servei d’absències permet marxar de vacances amb tranquil·litat

Una setantena de famílies han utilitzat aquest servei de la Policia Local en els darrers dos anys

Cristina Domene

La Policia Local ha posat en marxa un any més el servei de comunicació d’absències, una iniciativa que es porta a terme cada estiu amb l’objectiu de facilitar el contacte del cos municipal amb la ciutadania que es trobi fora del municipi en cas que es produeixi una incidència al seu domicili. “És un servei que ha funcionat molt bé durant aquests anys i hem cregut convenient donar-li continuïtat”, ha assegurat el regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Leiva.  

 


Per poder fer ús d’aquest servei, que es du a terme per vuitè any consecutiu, la ciutadania ha d’adreçar-se a la Policia Local, al carrer Sant Llorenç, 7, de dilluns a diumenge, de 8 a 20 h i omplir un formulari senzill amb diferents dades. Així, s’haurà de facilitar el nom, cognoms, adreça i telèfon de la persona que sol·licita el servei, així com el telèfon o telèfons de contacte de les persones a qui caldria avisar en cas d’incidència, i també les dates en què la família serà fora del domicili.  

 


Al document, a més, s’hauran d’especificar altres aspectes com les dades del vehicle, en cas que es tingui, i si aquest es troba estacionat al garatge o al carrer. També s’haurà d’indicar si es tenen o no animals de companyia, si es té contractat algun sistema de seguretat, o si durant el període assenyalat hi haurà alguna persona que realitzi feines domèstiques al domicili. En cas afirmatiu, s’hauran d’especificar també les dates i horaris en què aquesta persona serà a la llar assenyalada. En els darrers dos anys, una setantena d’unitats familiars han fet servir aquest servei. “Sobretot es busca la tranquil·litat del ciutadà, que davant de qualsevol situació, no només de robatori, sinó d’una incidència en el subministrament de llum o aigua, per exemple, durant l’absència pugui la policia posar-se en contacte amb la persona que cregui convenient el propietari”, ha detallat Leiva. 

 

 
Cal tenir en compte que només s’acceptaran sol·licituds de comunicació d’absències en cas que aquestes tinguin una durada igual o superior a una setmana. “La recomanació que es fa des de la Policia Local és deixar l’habitatge amb pocs senyals que els habitants han marxat. Persianes aixecades, que algú ens reculli les cartes de la bústia i, sobretot, no donar pistes a les xarxes socials que som fora. No comentar on som ni durant quant de temps estarem de vacances”, ha recomanat el regidor. En el cas que malauradament els lladres entrin a casa, la recomanació és no tocar res per tal que no desapareguin les possibles empremtes i altres indicis que permetin identificar els autors. També hi ha consell per a aquells veïns que no marxin: si observeu persones desconegudes pel vostre carrer que es fixen molt en les cases, que hi passen repetidament o qualsevol altra actitud anormal, cal que també us poseu en contacte amb la Policia Local.

 


Presencial o internet
El servei, que estarà actiu durant el període de vacances, entre l’1 de juliol i el 15 de setembre, es pot sol·licitar presencialment a les dependències la Policia Local fins al 8 de setembre. El servei també es pot sol·licitar  per Internet. Per presentar aquesta sol·licitud electrònicament podeu accedir fent clic a “Enllaç tràmit” al portal de l’Ajuntament de Castellar. Cal tenir en compte que és necessari disposar d’un Certificat o Identificació digital admès. 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris