IMG 6386_1440x961
Júlia Lluelles, de Llullu Cakes, mostrant dimecres dos tipus de coca que ha elaborat, de Kinder i de crema, ahir a la nit. || J. RIUS
23/06/2022 Actualitat
El dolç típic de la revetlla ens espera!

Moltes coques que s'encarreguen per la revetlla ens menjaran fora de Castellar

Jordi Rius

La Flama del Canigó, que arribarà a Castellar a partir de les 19.45 h d’aquest vespre, suposa l’inici de la revetlla de Sant Joan.  La flama arribarà a la plaça de la Fàbrica Nova per després fer un recorregut pels carrers Portugal, Alemanya, Bèlgica, Arbreda, la plaça Europa, Tarragona, Jaume I, Prat de la Riba, Santa Perpètua, Sala Boadella, Hospital, Montcada, l’avinguda Sant Esteve, Sant Pere Ullastre, la carretera de Sentmenat i la plaça d’El Mirador, on s’espera que arribi a partir de les 20 h. La flama serà rebuda per responsables municipals, i la CAL i l’ANC, dues de les entitats organitzadores, faran els seus parlaments. Es demana als assistents que comprin el fanalet i s’emportin la flama perquè presideixi aquesta nit de revetlla. A més, l’ANC i el  CEC convidaran els assistents a l’acte a coca i cava. La rebuda de la flama també comptarà amb l’actuació de gitanes, gegants, castellers i música. A més de l’ANC, la CAL i el CEC, l’acte està organitzat pel CAC, Ball de Gitanes, els Gegants de l’ETC i els Capgirats. A les 22 h, la Balena Platja acull una revetlla amb Roger Murgó. 


De llardons, de crema, de pinyons, amb fruita confitada o sense. Sigui quina sigui la vostra opció preferida, les coques són unes de les grans protagonistes de la revetlla de Sant Joan. Pocs dies abans de celebrar la nit més curta i més màgica de l’any, els aparadors de les pastisseries de Castellar del Vallès s’omplen d’aquests dolços tan característics. 


Ahir dimecres, alguns clients ja van anar a buscar algunes coques que havien encarregat. “El gruix dels encàrrecs serà aquest dijous i he establert tres horaris  de recollida, al matí, al migdia i a la tarda”, explica Júlia Lluelles, de Lullu Cakes. Pel que fa al format, les coques de mig quilo són les que tenen més sortida. “La gent prefereix fer mig quilo i tenir varietat que no pas un quilo i només un sol gust. Una altra novetat d’aquest any és el format individual”, assegura Lluelles. La pastissera reconeix que “aquest any m’he tirat a la piscina i a part de les tradicionals coques que  no poden faltar –fruita, llardons, crema, nata i trufa–he volgut fer tres gustos nous i innovadors. Sorprenentment aquests nous sabors –Oreo,  Kinder i mascarpone amb fruits vermells– són dels que tinc més encàrrecs”.


Lluelles calcula que molta gent menjarà la coca fora de Castellar, a la muntanya, a la Costa Daurada o la Costa Brava pel fet que Sant Joan és l’inici de tres dies de festa. Per a aquells que marxen fora a passar la revetlla, “recomano  que no s’emportin la de nata, sobretot per la calor que està fent”. Fins i tot, la pastissera deixa neveres als clients perquè s’emportin les coques.


FORMATS MÉS PETITS
La pastisseria Muntada treu per aquesta revetlla una nova coca, la de brioix amb pell de taronja, llimona i llima amb crema de cítrics. A sobre, “hi posem taronja confitada i perles de xocolata i galeta cruixent”, assenyala el pastisser Joan Muntada. A més de les tradicionals de fruita confitada, llardons, crema, nata i  trufa, “ja fa quatre anys que fem la de cobertura de xocolata amb praliné d’avellana cruixent”, apunta Muntada, que també creu que com que Sant Joan està situat en un divendres, “molta gent sortirà i vindrà a buscar la coca, sobretot al matí. Si marxen lluny, recomano que triïn la coca de brioix amb fruita o la de llardons”. Pel que fa a mides, a la pastisseria Muntada serveixen les de mig quilo, 750 grams i quilo. “Ja no es fan les coques grans com abans, el format s’ha anat reduint, la Covid va fer que no es poguessin fer reunions de molta gent i  això ja s’ha quedat així”, diu Muntada.


En una altra pastisseria, Andreví Pastissers, han llançat la promoció de pack Un Sant Joan de traca que inclou tres coques (una de crema farcida mitjana, una segona de xocolata farcida mitjana i una tercera de llardons de pasta de full mitjana), dues caixes de gelat artesà de 500 ml i dues ampolles de cava de regal, tot per 102 euros. L’establiment té a disposició dels clients especialitats com la coca de mascarpone o la coca de Nutella full. 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris